Дощі та прохолоду обіцяють синоптики 20 липня

Без опадів буде лише в Криму та Приазов'ї
Дощі та прохолоду обіцяють синоптики 20 липня
Літо, квіти, погода (Фото: Парламент.UA)
20 Липня 2023, 08:37
читать на русском

Погода в Україні 20 липня принесе кілька неприємних сюрпризів у вигляді дощу, подекуди з грозами і навіть градом майже всюди. Крім того, завтра організується так званий "острівець прохолоди".

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook.

"Короткочасні дощі, які пройдуть хоча й в різний час доби, проте практично повсюди в Україні. При грозах можливі короткі сильні зливи, рвучкий вітер та град", - розповіла вона.

За даними Діденко, Крим та Приазов'я хіба що утримаються завтра від опадів.

Як розповіла синоптик, вночі на більшості території очікується +13...+19 градусів, на півдні до +20...+22. А протягом дня, як зазначила Діденко, температура повітря становитиме в більшості областей України +23...+29 градусів, на півдні місцями до +30...+32 градусів.

"Невеликий острівець холоднішої погоди вигулькне завтра на Дніпропетровщині, Полтавщині та навколо Кропивницького, тимчасово завтра там +19...+23 градуси", - додала вона.

В столиці 20 липня мінімальна температура повітря передбачається в межах +15....+17 градусів, максимальна +26....+28 градусів. Дощ з грозою ймовірний завтра в Києві надвечір.

Як додала Діденко, далі, в п'ятницю, переважно без опадів, у суботу - часом дощі та похолодання у північних областях, а далі знову підвищення температури повітря.

Нагадаємо, в Україні 18-21 липня переважатиме спекотна погода, повсякчас майже на всій території йтимуть окремі грозові дощі з шквалами та градом.

Загалом липень 2023 в Україні буде з різноманітною погодою. Очікується чергування періодів спеки та відносної прохолоди, а також грози, град та сильні зливи.

Читайте також

1