Дощі та весняна температура пануватимуть в Україні наступного тижня

Очікується нестійка тепла погода по всій Україні, в окремі дні із весняними температурними показниками.
Дощі та весняна температура пануватимуть в Україні наступного тижня
дощ, погода
5 Лютого 2024, 15:37
читать на русском

Наступного тижня спостерігатиметься активне зональне перенесення повітряних мас та переважання поля зниженого тиску. Завдяки інтенсивному надходженню теплого і вологого повітря середземноморського та атлантичного походження, температурне тло в нашій країні очікується аномально високим. У південних та західних областях не виключені добові рекорди максимальної температури, особливо у другій половині тижня. Крім того, практично щодня атмосферні фронти і циклональна діяльність забезпечуватимуть нас опадами у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На початку тижня також помітно посилиться вітер західної чверті з поривами місцями до 20 – 22 м/с.

Про це пише синоптик Ігор Кибальчич.

У понеділок, 5 лютого, у більшості областей України пройдуть дощі із мокрим снігом. Вітер західної чверті, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0...+5 °С, вдень +3...+8 °С; у південних областях та у Криму вночі +2…+7 °С, вдень +7…+12 °С.

У вівторок, 6 лютого, очікується невеликий сніг, мокрий сніг, у західних та південних областях помірні опади переважно у вигляді дощу. У північних та східних регіонах на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с, місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень 0...+5 °С. У західних та південних областях вночі +2…+7 °С, вдень +6…+11 °С, на Одещині +11…+16 °С.

У середу, 7 лютого, вночі у центральних, північних та східних областях, вдень у північних та західних регіонах пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу. На решті території країни без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, на півночі Лівобережжя -4...+1 °С; вдень +6…+11 °С, у південній половині +11…+16 °С.

У четвер, 8 лютого, у більшості областей, окрім південної частини, очікується сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. На дорогах північної половини подекуди ожеледиця. Вітер західної чверті, 7 - 12 м/с. Температура повітря протягом доби 0…+5 °С, у південних та східних областях +2…+7 °С.

У п'ятницю, 9 лютого, вночі у західних та південних областях, вдень на більшій частині країни очікується сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Вдень місцями туман. Вітер південно-східний із переходом на південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень у північних та східних областях -1...+4 °С, на решті України +3...+8 °С, у південній половині та на Прикарпатті +10...+15 °С.

У суботу, 10 лютого, у північних та східних областях невеликий сніг, дощ, місцями ожеледь. На решті України без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, на півночі Лівобережжя -3...+2 °С; вдень +5…+10 °С, у західних, центральних та південних регіонах +12…+17 °С.

У неділю, 11 лютого, в Україні переважно без опадів. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, вдень +9…+14 °С, на Прикарпатті, Одещині та у Криму місцями +15…+20 °С.

Нагадаємо, за довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також

1