Ексглава Держспецзвязку Щиголь та забудовник Копистира вийшли з СІЗО під заставу

Обидва є фігурантами резонансних кримінальних справ
Головне
Ексглава Держспецзвязку Щиголь та забудовник Копистира вийшли з СІЗО під заставу
Юрій Щиголь
25 Листопада 2023, 09:41
читать на русском

Колишній голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь вийшов з-під варти.

Зазначається, що на нього поклали низку обов'язків, а саме необхідно здати паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ викрило масштабну злочинну схему, до якої було причетне керівництво Державної служби спеціального зв'язку.

Колишнього голову Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору підозрюють у тому, що вони могли незаконно заволодіти державними коштами на суму понад 62 млн гривень. Гроші були виділені на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Правоохоронці вважають, що чиновники розробили схему з власником групи компаній. Для цього вони залучили дві підконтрольні фірми, а закупівлю засекретили, щоб забезпечити їх перемогу.

Забудовник Сергій Копистира, який давав хабар віцепрем`єру Кубракову також вчора увечері вийшов зі слідчого ізолятора. За даними джерела, за Копистиру внесли заставу у розмірі 100 мільйонів гривень.

Він вийшов з ізолятора під низку зобов'язань, у разі невиконання яких його знову можуть заарештувати.

Правоохоронці підозрюють його у тому, що він намагався дати хабар віцепрем'єр-міністру з відновлення України Олександру Кубракову. Його затримали співробітники Національного антикорупційного бюро.

Слідство встановило, що підприємець пропонував Кубракову нерухомість у збудованих новобудовах загальною площею понад 5200 кв. м орієнтовною вартістю понад 170 млн гривень.

В обмін на це Копистира міг вимагати, щоб Кубраков залишив у силі раніше укладену угоду про будівництво житлового комплексу. Цей комплекс мав перебувати на земельній ділянці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Читайте також