Ексголова "Нафтогазу" залишиться на свободі: ВАКС не задовольнив клопотання НАБУ про тримання Коболєва під вартою

Рішення ще може бути оскаржене до Апеляційної палати ВАКС впродовж п'яти днів
Ексголова "Нафтогазу" залишиться на свободі: ВАКС не задовольнив клопотання НАБУ про тримання Коболєва під вартою
Андрій Коболєв (Фото: УНІАН)
24 Січня 2023, 13:28
читать на русском

За результатами розгляду запобіжного заходу для колишнього голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, який підозрюється у розкраданні понад 229 мільйонів гривень, Вищий антикорупційний суд залишив клопотання детектива НАБУ щодо тримання фігуранта справи під вартою без задоволення.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк і кореспондентка "Суспільного" з зали суду.

НАБУ просило також створити альтернативу застави для підозрюваного, яка дорівнює розміру неправомірно отриманої у 2018 році премії - еквівалентної 10 мільйонам доларів. Але Коболєв уникнув виплати і цих коштів.

Як зазначив суддя, рішення ще може бути оскаржене до Апеляційної палати ВАКС впродовж п'яти днів.

Крім того, НАБУ хоче арештувати майно Коболєва, проте не відомо, яке саме. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Нагадаємо, нещодавно слідчі Національного антикорупційного бюро та Слідчої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву про підозру. Ексголову "Нафтогазу" підозрюють у заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн. Загалом упродовж 2018 року підозрюваному, як вважає слідство, незаконно виплатили коштом компанії понад 229,25 млн грн (різниця між фактично виплаченою премією і максимально допустимим її розміром).

Читайте також