Екскерівника аеропорту Бориспіль, підозрюваного у зловживанні владою, відпустили під заставу

За даними слідства, службовці аеропорту здавали підприємцям приміщення за заниженою вартістю. Ймовірну шкоду оцінили у понад 16,5 млн грн
Екскерівника аеропорту Бориспіль, підозрюваного у зловживанні владою, відпустили під заставу
Аеропорт Бориспіль
11 Вересня 2020, 12:27

Вищий антикорупційний суд обрав екскерівникові аеропорту Бориспіль запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 мільйонів 255 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Таким чином слідча суддя ВАКС частково задовольнила клопотання НАБУ.

Так, підозрюваний або заставодавець зобов'язані внести кошти протягом п'яти днів.

Підозрюваний також зобов’язаний прибувати за першою вимогою до детективів НАБУ, прокурорів САП; не відлучатися з м. Києва та Київської області без дозволу детективів, прокурорів або суду; повідомляти детективу, прокурору про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання до Державної міграційної служби України всі свої паспорти для виїзду за кордон.

Термін дії обов’язків — до 11 листопада 2020 року.

Зауважимо, що йдеться про колишнього керівника "Міжнародного аеропорту Бориспіль", а нині президента компанії "Міжнародні авіалінії України" Євгенія Дихне.

7 вересня колишньому директору держпідприємства та начальнику служби орендних відносин повідомили про підозру у зловживанні владою і службовим становищем.

За даними слідства, службовці аеропорту здавали підприємцям приміщення за заниженою вартістю. Ймовірну шкоду оцінили у понад 16,5 млн грн.

Розслідування триває з червня 2019 року.

1