Ексміністр енергетики Насалик отримав нову підозру

Чиновник вніс зміни до договорів експлуатації газорозподільчих систем та їхніх складових
Ексміністр енергетики Насалик отримав нову підозру
Ігор Насалик
17 Травня 2023, 17:51
читать на русском

Правоохоронці повідомили про зміну підозри колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Про підозру також повідомили колишньому керівнику нафтогазового Департаменту Міненерговугілля. Фігурантам інкримінували зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК).

За даними слідства, чиновники внесли зміни до договорів експлуатації газорозподільчих систем та їхніх складових.

Так, з 37 договорів, що були укладені з операторами газорозподільних систем, 33 підписали з протоколами розбіжностей, зміст яких не відповідає меті договірних відносин.

За дорученням підозрюваних було укладено збиткові для держави угоди зі структурами відомого бізнесмена. Підприємцям за експлуатацію державного майна штучно "списували" кошти.

Через їхні дії з травня 2017 року по грудень 2020 року бюджет недоотримав 1,55 млрд гривень надходжень.

Відомо, що ексміністра також підозрюють у підписанні збиткових для держави угод стосовно розмитнення газу на користь олігарха Дмитра Фірташа. Йдеться про суму 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року ВАКС скасував закриття справи Ігоря Насалика - колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості, якого запідозрили в недостовірному декларуванні.

Додамо, що Насалику інкримінували замовчування у декларації фінансового зобов’язання на суму 1,2 млн доларів.

Читайте також

1