Ексрегіонал та "антимайданівець" Дмитро Волошенков влаштувався в Агенцію оборонних закупівель, - ЗМІ

Дмитро Волошенков був нардепом 5-го скликання від Партії регіонів та учасником одеського «Антимайдану»
Важливо
Ексрегіонал та "антимайданівець" Дмитро Волошенков влаштувався в Агенцію оборонних закупівель, - ЗМІ
Дмитро Волошенков
18 Квітня 2024, 12:43
читать на русском

У соцмережах Дмитро Волошенков розповів про "поглиблення співпраці" з державною агенцією при Міністерстві оборони Швеції, яка відповідає за закупівлі для ЗСУ. Також інформацію про роботу у ДП "Агентство оборонних закупівель" Волошенков вказав на своїй сторінці у Фейсбуці.

У січні 2021 року Волошенков очолив Департамент європейської та євроатлантичної інтеграції Мінстратегпрому. За два дні його звільнили, оскільки він потрапив під дію закону про люстрацію. Проте Одеський окружний адмінсуд поновив його на посаді.

Після "перезавантаження" Агенцію оборонних закупівель очолила Марина Безрукова, яка до того займалась закупівлями Укренерго. За версією РБК-Україна, це свідчить про те, що Марина Безрукова і досі не змогла сформувати власну ефективну команду, здатну контрактувати і поставляти до армії необхідне озброєння за ринковими цінами, без маржі та фірм-прокладок.

Своєю чергою, Марина Безрукова повідомила, що ексрегіонал Дмитро Волошенков прийшов у Агенцію задовго до її призначення, у червні 2023 року, як менеджер з зовнішньоекономічної діяльності.

Безрукова також заявила, що для неї лишається незрозумілим, чому попередній політичний досвід Волошенкова та позиція в часи Революції Гідності не були враховані як вагомі ризики. Відповідні думки вона написала у Facebook.

«До Агенції оборонних закупівель має бути повна довіра. Передусім довіра нашого суспільства, зокрема наших військових, для яких ми працюємо. Це те, заради чого я сюди прийшла. І я абсолютно поділяю суспільне несприйняття, що люди з проросійським бекграундом працюють в Агенції оборонних закупівель», – йдеться у дописі.

Безрукова наголосила, що Дмитро Волошенков прийшов у Агенцію задовго до її призначення, у червні 2023 року, як менеджер з зовнішньоекономічної діяльності.

«Для мене лишається незрозумілим, чому попередній політичний досвід Дмитра та позиція в часи Революції Гідності не були враховані як вагомі ризики. Тому мною ініційовано внутрішнє розслідування щодо повноти спеціальної перевірки, яку він проходив при працевлаштуванні в Агенцію», – написала директорка Агенції.

Безрукова зазначила, що найближчими днями Дмитра Волошенкова буде звільнено. За її словами, сьогодні подано звернення в правоохоронні органи з запитом на його додаткову перевірку.

Нагадаємо, що Дмитро Волошенков є сином Бориса Волошенкова, генерала СБУ у відставці, колишнього першого заступника голови Одеської облдержадміністрації. За часів Януковича Волошенков-молодший очолював міську організацію Партії регіонів.

Під час Революції Гідності Дмитро Волошенков фігурував у проросійських пропагандистських ЗМІ як учасник так званого «Антимайдану», сепаратистського руху, який переслідував патріотів та підтримував бойові дії «Беркуту» та створення «одеської автономії».