Ексзаступника глави МОЗ та інші лікарі незаконно вилучали органи з людей

"Чорні трансплантологи" отримали підозри
Ексзаступника глави МОЗ та інші лікарі незаконно вилучали органи з людей
Чорні трансплантологи
4 Червня 2024, 08:48
читать на русском

Правоохоронці викрили злочинну групу, до складу якої входили колишній заступник міністра охорони здоров'я та 10 лікарів. Їх підозрюють у незаконному вилученні органів для трансплантації.

Як повідомляє «Дніпро Оперативний» з посиланням на джерела в правоохоронних органах, ексчиновник разом із медиками з Інституту серця МОЗ України, Волинської обласної клінічної лікарні та Центральної міської клінічної лікарні Києва організували незаконну схему вилучення органів у людей у безпорадному стані або залежних від них.

За даними слідства, злочинна організація порушила закон України про трансплантацію, що підтверджується відкритими кримінальними провадженнями за кількома статтями Кримінального кодексу України, зокрема ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією), ст. 143 (порушення порядку трансплантації анатомічних матеріалів людини) та ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерних системах). Усім 11 підозрюваним вже оголошено про підозру. Вони можуть потрапити до в'язниці на 12 років.

Ім'я заступника глави МОЗ поки не розголошується, як і особисті дані інших учасників злочинної схеми. "Чорні трансплантологи" незаконно діставали з людей не тільки органи, але інші частини та клітини для майбутнього перепродажу.

Читайте також