ЄС подовжить тимчасовий захист українців до 2025 року

У Євросоюзі перебуває близько 4 мільйони українських біженців
Важливо
ЄС подовжить тимчасовий захист українців до 2025 року
Урсула фон дер Ляєн Фото: ОП
13 Вересня 2023, 17:16

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що тимчасовий захист для українців з боку Євросоюзу буде продовжений до 2025 року.

За її словами, Єврокомісія запропонує розширити тимчасовий захист для України.

"Ми будемо на боці України так довго, як буде потрібно. Єврокомісія запропонує розширити тимчасовий захист для України, який спливає, наша підтримка буде тривалою. 4 мільйони українських переселенців зараз перебуває в ЄС і ми раді їм", - заявила президентка Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн зауважила, що ЄС гарантував, щоб в українців був доступ до житла, охорони здоров’я, ринку праці та до багато чого іншого. За її словами, це була відповідь Європи на клич історії.

"Тож я пишаюся оголосити, що комісія запропонує продовжити наш тимчасовий захист для українців у ЄС. Наша підтримка України триватиме", - сказала президентка Єврокомісії.

Вона додала, що майбутнє України - в Євросоюзі.

"Майбутнє західних Балкан у нашому союзі, майбутнє Молдови - в нашому союзі. І я знаю, що перспектива важлива для громадян Грузії", - підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Міністерство культури Естонії запропонувало виставляти рахунок біженцям, які перервали вивчення естонської мови без поважної причини. План чиновників стосується й українців із тимчасовим захистом. Ціль нової постанови – мотивувати біженців успішно закінчувати безкоштовні мовні курси.

Читайте також