ЄС виділить Україні 30 млн євро на розвиток місцевих громад

ЄС профінансує 80 регіонів
ЄС виділить Україні 30 млн євро на розвиток місцевих громад
Прапори України та ЄС (фото: facebook.com/UkraineEUMission)
16 Червня 2021, 19:51
читать на русском

Європейський Союз та Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) профінансують місцеві громади, зокрема на Сході та Півдні України.

Про це повідомляє пресслужба представництва ЄС в Україні.

Зазначається, що Україна отримає 30 млн євро.

Ця нова програма повністю відповідає непохитній підтримці, яку надає ЄС, задля забезпечення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. І це є можливим в результаті постійних зусиль з боку Європейського Союзу підтримувати Україну перед лицем гібридних загроз, якими вона стикається, - йдеться у повідомленні.

До 2023 року проєкт "Міцні регіони" забезпечить мешканців 80 регіонів комфортним та ефективним доступом до місцевих адміністрацій, медичних та соціальних послуг. Зокрема, програма підтримає контрольно-пропускні пункти у Херсонській області на межі з окупованим Російською Федерацією Кримом, аби створити для українців більш комфортні умови перетину кордону.

Нагадаємо, що 22 лютого Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) обіцяв виділити 50 млн євро на оновлення вагонів Київського метрополітену.

1