Ескалація на Донбасі: окупанти поранили п'ятьох українських захисників

Один із захисників у важкому стані перебуває у шпиталі
Головне
Ескалація на Донбасі: окупанти поранили п'ятьох українських захисників
Військові Фото: https://www.facebook.com/pressjfo.news
16 Липня 2021, 10:02
читать на русском

Минулої доби на Сході України зафіксовано вісім порушень режиму тиші, поранено п'ятьох українських захисників.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у Фейсбуці.

У результаті ворожих обстрілів троє військових отримали поранення, двоє – бойове травмування. Воїни знаходяться у лікувальних закладах. Стан одного захисника – важкий, інших – задовільний, - йдеться у повідомленні.

Неподалік Причепилівки збройні формування РФ вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поблизу Новоолександрівки ворог застосовував протитанкові ракетні комплекси. У районі населеного пункту Мар’їнка противник застосовував автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

У районі населеного пункту Нью-Йорк окупанти двічі відкривали вогонь з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів 120-го та 82-го калібрів. Біля Широкиного окупанти обстрілювали наші позиції з мінометів 120-го калібру. Неподалік Піщаного збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі стрілецької зброї.

Станом на 7 годину ранку, 16 липня, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. На Луганщині зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10" із перетином лінії розмежування.

Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню, - додають у Штабі.

Нагадаємо, 15 липня бойовики російсько-окупаційних формувань завдали удару по приватному сектору селища міського типу Нью-Йорк Донецької області. Про обстріл повідомив голова обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

Внаслідок обстрілів серйозні пошкодження отримали житловий будинок і гараж місцевих жителів. Інформації про постраждалих не було.

Читайте також

1