Фарширована цвітна капуста — смачна та корисна страва з овочів і м'яса

Ця страва проста у приготуванні, але ідеально підійде для святкового столу
Фарширована цвітна капуста — смачна та корисна страва з овочів і м'яса
Цвітна капуста
26 Червня 2024, 22:47
читать на русском

Хочете здивувати гостей ефектною подачею цвітної капусти? Фаршируйте її м'ясом та запікайте у духовці – результат вражатиме!

Ця страва проста у приготуванні: спочатку відварюємо цвітну капусту, фаршируємо її м'ясним фаршем та запікаємо до золотистої скоринки. Отримуємо елегантну та ароматну страву, яка ідеально підійде як альтернатива традиційному м'ясному рагу. Про це пише  видання SHUBA.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста - 700 г
  • М'ясний фарш - 500 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйце - 1 шт.
  • Хліб - 100 г
  • Сіль та сорний мелений перець за смаком
  • Соняшникова олія - 20 мл

Покроковий рецепт:

Крок 1. Відваріть цвітну капусту в підсоленій воді протягом 8-10 хвилин, потім дайте їй охолонути. Хліб замочіть у воді на 5 хвилин.

Крок 2. Подрібніть цибулю та часник, додайте їх у м'ясний фарш. Додайте сіль, перець, яйце та відтиснутий хліб, добре перемішайте.

Крок 3. Розподіліть фарш між суцвіттями капусти. Якщо капуста дуже щільна, видаліть деякі суцвіття. Переверніть капусту, виріжте качан і наповніть середину фаршем.

Крок 4. Викладіть капусту на деко, застелене пергаментом і змащене олією, качаном догори. Запікайте 30 хвилин при 180°C, потім переверніть і запікайте ще 20 хвилин. Подавайте гарячою.

Ця страва – чудовий варіант для тих, хто цінує поєднання овочів і м'яса в одній страві.

Раніше ми розповідали рецепт піци з основою з цвітної капусти, яка є корисною альтернативою традиційній піці і не містить глютену.

Читайте також

1