Салат Жіночий каприз
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе, відвареного у солоній воді;
- 2 варених курячих яйця;
- 200 г печериць;
- Третина цибулини;
- 80 г чорносливу;
- 60 г сиру;
- Олія.
Для соусу:
- 130 г грецького йогурту чи сметани;
- 1 чайна ложка гірчиці;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- Сіль та перець – на ваш смак.
Наріжте філе дрібними кубиками. Поріжте гриби та цибулю і обсмажте разом на сковороді. Відварені яйця та сир натріть на дрібній тертці. Промийте чорнослив та наріжте дрібними шматочками.
Потім зробіть соус – змішайте йогурт, гірчицю, лимонний сік та додайте сіль і перець. Після цього знову перемішайте заправку.
Сформуйте салат:
- 1 шар – покладіть шматочки філе та змастіть соусом;
- 2 шар – покладіть гриби з цибулею;
- 3 шар – покладіть натерті яйця та змастіть соусом;
- 4 шар – покладіть шматочки філе;
- 5 шар – покладіть гриби з цибулею;
- 6 шар – покладіть шматочки філе;
- 7 шар – покладіть шматочки чорносливу та змастіть соусом;
- 8 шар – натертий сир.
Салат можна прикрасити зеленню та горіхами.
Святковий салат-суші з сьомгою
Інгредієнти:
- 200 г відвареного рису;
- 200 г слабосоленої сьомги;
- Пачка плавленого сиру чи 150 г сиру Філадельфія;
- 100 г твердого сиру;
- 1 авокадо (не надто стигле);
- 2 столові ложки лимонного соку;
- Кріп – на ваш смак;
- Листя салату.
Сьомгу наріжте кубиками та збризніть лимонним соком. Натріть плавлений сир і дрібно наріжте кріп. Перемішайте плавлений сир з кропом. Авокадо наріжте невеликими кубиками.
Потім сформуйте салат. Покладіть на тарілку ретельно промите листя салату. Якщо хочете, щоб салат мав правильну форму, – можна використовувати металевий чотирикутник.
Покладіть форму на листя салату і викладайте продукти шарами:
- 1 шар – відварений рис;
- 2 шар – третина плавленого сиру з кропом;
- 3 шар – сьомга;
- 4 шар – авокадо;
- 5 ша – решта плавленого сиру з кропом;
- 6 шар – натріть твердий сир.
Готовий салат потрібно поставити в прохолодне місце, щоб він настоявся. Страву можна прикрасити зеленню, ікрою та рибою.
Фруктовий салат
Інгредієнти:
- 350 г бананів;
- 200 г мандаринів;
- 350 г ківі;
- 170 г натурального йогурту;
- 10 г меду;
- 10 г кунжуту.
Очистіть банани та наріжте кружальцями. Одне кружальце банана залиште, з нього потрібно буде зробити зірку для ялинки. Розберіть мандарини на дольки. Очищені ківі поріжте тонкими кружальцями.
Потім приготуйте заправку для салату – змішайте йогурт та мед.
Візьміть пласку тарілку та викладіть на дно по черзі кружальця бананів та дольки мандаринів. Сформуйте з фруктів піраміду.
Змастіть фруктову піраміду заправкою. Покладіть на піраміду кружальця ківі, вони мають накладатися одне на одного.
Фруктовий салат можна прикрасити м'ятою і обсипати кунжутом.
Читайте також