Для тих, хто береже фігуру: рецепти салатів без майонезу

Замість традиційних салатів на святковий стіл можна приготувати страви без майонезу, завдяки цьому вони не будуть такими калорійними
Для тих, хто береже фігуру: рецепти салатів без майонезу
24 Січня 2023, 22:48
читать на русском

Салат Жіночий каприз

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе, відвареного у солоній воді;
  • 2 варених курячих яйця;
  • 200 г печериць;
  • Третина цибулини;
  • 80 г чорносливу;
  • 60 г сиру;
  • Олія.

Для соусу:

  • 130 г грецького йогурту чи сметани;
  • 1 чайна ложка гірчиці;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • Сіль та перець – на ваш смак.

Наріжте філе дрібними кубиками. Поріжте гриби та цибулю і обсмажте разом на сковороді. Відварені яйця та сир натріть на дрібній тертці. Промийте чорнослив та наріжте дрібними шматочками.

Потім зробіть соус – змішайте йогурт, гірчицю, лимонний сік та додайте сіль і перець. Після цього знову перемішайте заправку.

Сформуйте салат:

  • 1 шар – покладіть шматочки філе та змастіть соусом;
  • 2 шар – покладіть гриби з цибулею;
  • 3 шар – покладіть натерті яйця та змастіть соусом;
  • 4 шар – покладіть шматочки філе;
  • 5 шар – покладіть гриби з цибулею;
  • 6 шар – покладіть шматочки філе;
  • 7 шар – покладіть шматочки чорносливу та змастіть соусом;
  • 8 шар – натертий сир.

Салат можна прикрасити зеленню та горіхами.

Святковий салат-суші з сьомгою

Інгредієнти:

  • 200 г відвареного рису;
  • 200 г слабосоленої сьомги;
  • Пачка плавленого сиру чи 150 г сиру Філадельфія;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 авокадо (не надто стигле);
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • Кріп – на ваш смак;
  • Листя салату.

Сьомгу наріжте кубиками та збризніть лимонним соком. Натріть плавлений сир і дрібно наріжте кріп. Перемішайте плавлений сир з кропом. Авокадо наріжте невеликими кубиками.

Потім сформуйте салат. Покладіть на тарілку ретельно промите листя салату. Якщо хочете, щоб салат мав правильну форму, – можна використовувати металевий чотирикутник.

Покладіть форму на листя салату і викладайте продукти шарами:

  • 1 шар – відварений рис;
  • 2 шар – третина плавленого сиру з кропом;
  • 3 шар – сьомга;
  • 4 шар – авокадо;
  • 5 ша – решта плавленого сиру з кропом;
  • 6 шар – натріть твердий сир.

Готовий салат потрібно поставити в прохолодне місце, щоб він настоявся. Страву можна прикрасити зеленню, ікрою та рибою.

Фруктовий салат

Інгредієнти:

  • 350 г бананів;
  • 200 г мандаринів;
  • 350 г ківі;
  • 170 г натурального йогурту;
  • 10 г меду;
  • 10 г кунжуту.

Очистіть банани та наріжте кружальцями. Одне кружальце банана залиште, з нього потрібно буде зробити зірку для ялинки. Розберіть мандарини на дольки. Очищені ківі поріжте тонкими кружальцями.

Потім приготуйте заправку для салату – змішайте йогурт та мед.

Візьміть пласку тарілку та викладіть на дно по черзі кружальця бананів та дольки мандаринів. Сформуйте з фруктів піраміду.

Змастіть фруктову піраміду заправкою. Покладіть на піраміду кружальця ківі, вони мають накладатися одне на одного.

Фруктовий салат можна прикрасити м'ятою і обсипати кунжутом.

Читайте також