Допризовники, призовники, військовозобов'язані та резервісти: основні відмінності категорій
Крабові палички – смачний і готовий до вживання продукт за доступну ціну. Вони на смак нагадують справжніх крабів. Довго їх зберігати не можна, тому пропонуємо побалувати смачними салатами з крабових паличок, огірків, кукурудзи та інших інгредієнтів.
Салат з пекінської капусти та крабових паличок
Інгредієнти:
- пекінська капуста – 300 грамів;
- крабові палички – 200 грамів;
- маринована кукурудза (зерна) – 100 грамів;
- яйця – 2-3 штуки;
- зелена цибуля (невеликий пучок);
- майонез;
- сіль, перець.
Приготування:
- Пекінську капусту нашаткувати.
- Зелену цибулю подрібнити.
- Нарізати крабові палички.
- З кукурудзи зцідити рідину.
- Яйця порізати кубиками.
- Усі інгредієнти викласти в посудину, посолити і поперчити.
- Заправити майонезом і все перемішати. Салат готовий.
Салат з сиром і крабовими паличками
Інгредієнти:
- крабові палички – 300 грамів;
- твердий сир – 200 грамів;
- яйця – 5 штук;
- огірки (великі) – 2 штуки;
- 2 пучки зеленої цибулі;
- майонез – 300 грамів;
- сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Нарізаємо крабові палички, сир, огірки.
- Варимо круто яйця і нарізаємо.
- Дрібнимо зелену цибулю.
- Усі складові салату висипаємо у велику миску і перемішуємо.
- Солимо, перчимо, заправляємо майонезом і знову перемішуємо.
Крабовий салат з апельсинами
Інгредієнти:
- крабові палички – 300 грамів;
- кукурудза консервована – 300 грамів;
- курячі яйця – 4 штуки;
- один апельсин;
- один зубчик часнику;
- майонез – 4 столових ложки;
- сіль – на смак.
Приготування
- Крабові палички нарізати кільцями.
- Апельсин очистити від шкірки та плівок і нарізати шматочками.
- Яйця відварити, нарізати кубиками або соломкою.
- Викласти усе в салатник, додати кукурудзу, видавити зубчик часнику.
- Якщо салат не планується залишати надовго, то заправити його майонезом й акуратно перемішати. Якщо ж салат готується про запас, то краще заправляти прямо в тарілках. За бажанням також можна додати рублену зелень.
Листковий крабовий салат
Інгредієнти:
- крабові палички – маленька упаковка;
- відварений рис – кілька столових ложок;
- кріп – кілька гілочок;
- свіжий огірок – 1-2 штуки;
- кукурудза – 1 банка;
- яйця – 2-3 штуки;
- майонез – на смак;
- червона ікра – для прикрашання.
Приготування:
- Крабові палички нарізати кружечками, огірок – соломкою.
- Яйця відварити круто, остудити і почистити. Відокремити білки від жовтків. Білки натерти на великій тертці, жовтки – на дрібну.
- Викласти всі інгредієнти тонкими шарами в прозорі креманки, покриваючи кожен шар невеликою кількістю майонезу.
- Верх салату посипати тертим жовтком, прикрасити шматочками крабових паличок, червоною ікрою і гілочками кропу.
Салат з сухариками і крабовими паличками
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 200 грамів крабових паличок;
- плавлений сирок;
- 200 грамів свіжого огірка;
- пів банки консервованої кукурудзи;
- сухарики;
- майонез;
- сіль, перець чорний мелений.
Приготування:
- Крабові палички нарізати кружальцями.
- Варені яйця — кубиком.
- Огірки подрібнити соломкою.
- З кукурудзи зцідити маринад та додати її у салат.
- Сирок натерти на великій тертці.
- Усі підготовлені продукти викласти в глибоку миску, додати майонез, посолити та поперчити.
- Перемішати салат й одразу ж подати до столу, поки сухарики не розмокли.
Читайте також