Сім рецептів лавашу з начинками: пасуватимуть до будь-якого столу

Залежно від начинки лаваш може бути закускою або ж десертом
Сім рецептів лавашу з начинками: пасуватимуть до будь-якого столу
Лаваш
11 Жовтня 2022, 20:39
читать на русском

Рулет, як основа якого використовується тонкий вірменський лаваш, - це швидка, смачна і ситна закуска. Її можна подати на святковий стіл, зробити на вечерю або просто як перекус або сніданок. А варіантів наповнень для лаваша так багато, що страва матиме різний смак і ніколи вам не набридне. Розповідаємо, як приготувати рулети з лаваша з різними начинками.

Лаваш з куркою

Куряче філе для приготування в лаваші також можна зробити різними способами. Найпростішим та дієтичним варіантом стане відварювання м'яса у воді. Якщо вам хочеться чогось цікавіше, обсмажте шматочки філе на олії з додаванням спецій. А для більш пікантної страви можна взяти копчену курячу грудку. Потріть на терці сир та свіжі огірки і додайте до курки - закуска готова.

Лаваш з сьомгою чи фореллю

Рибна начинка для лаваша теж вважається одним з універсальних варіантів. Найчастіше для рулетів використовують слабосолону червону рибу (сьомгу чи форель) або крабові палички. Однак для закуски чудово підійдуть також різні рибні консерви (шпроти, тунець, сайра, горбуша та інші) або навіть просте відварене або обсмажене рибне філе.

Закуска виходить яскравою та красивою, і при цьому ще й дієтичною: користь якісної риби та овочів доповнює живильний бездріжджовий лаваш. Як соус можна використовувати як звичний майонез, так і менш калорійний сир або пюре з м'якоті авокадо.

Лаваш з плавленим сиром

Рулет з лаваша з сиром та зеленню виходить дуже м'яким та вершковим. Це по-справжньому безпрограшний варіант закуски для будь-якого випадку: готується швидко та просто, а виходить дуже смачно. Для більшої поживності начинка може бути доповнена вареним тертим яйцем.

Для сніданку можна приготувати рулет із твердим сиром, загорнувши начинку в лист лаваша та обсмажити на сковороді. Такий смачний сніданок сподобається тим, хто воліє не відчувати голод протягом тривалого часу.

Лаваш з грибами

Ароматна, ніжна та вишукана страва — лаваш із загорнутою в нього грибною начинкою. Приготувати таку закуску зможе навіть людина, яка тільки осягає ази кулінарії. При цьому її не соромно поставити на стіл перед гостями у свята.

Рулет можна приготувати з будь-якими грибами на ваш смак. Найчастіше в рецептах беруться гливи або печериці, які найпростіше знайти в магазинах: коштують вони недорого, а виходять смачними і з насиченим ароматом. Однак за бажання начинка може містити інші гриби, наприклад лисички. Залежно від обраного наповнення страва матиме різний смак.

Лаваш із морквою по-корейськи

Любителям незвичайних і гострих страв напевно сподобається рецепт рулету з лаваша з салатом з корейської моркви. Яскравий та пікантний, він приверне до себе увагу на столі і точно з'їсться першим.

Як доповнення до лаваша можна загорнути сир та ковбасу: вони зроблять страву більш поживною, але при цьому не зможуть затьмарити яскравий смак моркви. А щоб закуска вийшла трохи кориснішою, замініть сиром майонез сирний, а замість ковбаси використовуйте відварене куряче філе.

Лаваш з печінкою тріски

Печінка тріски – неймовірно корисний, простий та смачний продукт, який останнім часом не користується особливою популярністю. Додати його у свій раціон можна за допомогою такого цікавого та ситного рулету.

Насичений рибний смак печінки тріски відмінно доповнять свіжі огірки, зелень та відварені яйця. А сир і майонез зроблять його м'якшим і ніжнішим. Начинка виходить дуже соковитою та апетитною.

Лаваш із солодким сиром

У лист лаваша можна загортати не лише ситні начинки з м'ясом, рибою, сиром та овочами, а й солодкі. Такий рулет буде чудовим десертом до сімейного чаювання. Готувати його набагато простіше, ніж, наприклад, тістечка, до того ж ласощі вийде кориснішими завдяки основі з прісного лаваша без дріжджів.

Начинка для солодкого рулету може бути абсолютно будь-якою, наприклад, варення, свіжі фрукти з вершковим сиром або шоколадною пастою. Або ж у лаваш міститься сирна маса з фруктами або сухофруктами і все разом запікається в духовці — від такої насолоди не відмовляться ні дорослі, ні діти.

Читайте також