Чи можуть забрати водійські права у ухилянтів: пояснення юриста
Пропонуємо вам класичний рецепт борщу - однієї з найулюбленіших страв українців. Борщ ніколи не набридає і пасує до будь-якого застілля.
- Свинячі кістки з м'ясом - 500 г
- Квасоля - 200 г
- Буряк - 1 шт
- Картопля - 3-4 шт
- Капуста - 0,5 маленької головки
- Морква - 1 шт
- Цибуля - 1 шт
- Томатна паста - 70 г
- Цукор - 1 ст. л
- Оцет - 1 ст. л.
- Сіль - до смаку
- Лимонний сік - до смаку
- Перець духмяний - 3-4 горошини
- Лавровий лист - 2 шт
- Часник - 2 зубці
- Олія - для смаження
- Сметана - для подачі
Першим підготовчим етапом у приготуванні борщу є бульйон. Його можна зварити заздалегідь. Свинину на кістці промийте. Залийте водою і варіть приблизно 2-3 години, знімаючи шумовиння, яке утворюватиметься на поверхні. Вогонь має бути невеликий, а сам бульйон не має кипіти, щоб залишитися чистим і прозорим. Наприкінці готовності посоліть бульйон і додайте перець духмяний та лавровий листок.
Квасолю краще замочити у холодній воді на ніч - так вона швидше звариться. Якщо ви цього не зробили, тоді просто промийте, залийте водою і варіть до готовності. Коли квасоля буде м'якою, воду відцідіть.
Буряк почистьте і натріть на грубій терці або поріжте брусочками. Тушкуйте під кришкою на сковороді з невеликою кількістю олії до готовності. Періодично підливайте воду, щоби буряк не смажився, а саме тушкувався.
Цибулю нарізати кубиками, тушкувати на невеликому вогні у невеликій кількості олії. Моркву натерти на грубій тертці. Додати до цибулі, тушкувати 2-3 хвилини, додати томатну пасту і тушкувати ще декілька хвилин.
З бульйону дістати кістку і відокремити від неї м'ясо, порізати на невеликі шматки. Вкинути м'ясо назад у бульйон.
Почистити і порізати картоплю невеликими кубиками. Вкинути у бульйон з м'ясом. Додати тонко пошатковану капусту, буряк та квасолю. Варити до м'якості картоплі.
Додайте цукор і оцет. В борщ всипати засмажку. Скуштувати - посолити до смаку, кислоту регулювати лимонним соком.
Довести до кипіння. Заправити розчавленим часником і вимкнути вогонь.
Накрити кришкою і настоювати 15 хвилин перед подачею на стіл.
Подавати зі сметаною та пампушками з часником.
Нагадаємо, український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.
Читайте також