Рецепт смачного обіду: курка запечена в рукаві

До курки підійде будь-який гарнір: рис, картопля, макарони
Рецепт смачного обіду: курка запечена в рукаві
Запечена курка (Фото: Фудлі 2000)
4 Жовтня 2022, 12:18
читать на русском

Пропонуємо простий швидкий рецепт запікання курки в рукаві. Страва підійде як до святкового столу, так і для ситного обіду у робочий день.

Спочатку нам потрібно ретельно помити курку. Потім ми її витираємо паперовими рушниками і натираємо сіллю. Для того, щоб м’ясо було пікантним, змащуємо птицю аджикою. Маринуємо курку приблизно впродовж 60-90 хвилин.

Далі нам знадобиться рукав. Відправляємо сюди курку, а також зливаємо маринад з тарілки, в якій маринувалася птиця.
Міцно зав’язуємо рукав з обох боків. Після цього його обов’язково проколюємо щонайменше в чотирьох місцях. Найкраще це робити за допомогою зубочистки.
Перекладаємо курку в рукаві на деко для випікання. Ставимо готуватися в розігріту до 200 градусів духовку на 90 хвилин. Через 15 хвилин запікання температуру потрібно знизити до 170 градусів. Завдяки цьому м’ясо буде ніжним та соковитим.
Через зазначений час курку дістаємо з духовки. Обережно розрізаємо рукав ножицями. Рідину, яка виділилася під час запікання, обов’язково перелийте в невелику тарілку. Її можна використовувати для приготування інших страв. Наприклад, вона стане чудовим доповненням до плову. Запечену курку перекладаємо в красиву сервірувальну тарілку і подаємо до столу.
Нагадаємо,  домашній кетчуп, приготований власноруч, стане чудовою альтернативою магазинним продуктам.
1