Багатодітних батьків можуть позбавити відстрочки від мобілізації: у яких випадках
Величезним попитом останнім часом користується варення, виготовлене на основі зелених помідорів. Це справжня екзотика. Варення має своєрідний смак, насичений смарагдовий колір, яскраво виражений цитрусовий запах і аромат.
На 1 кілограм помідорів треба взяти 1 лимон та 1 кілограм цукру.
Зелені помідори завбільшки з горіх протерти марлею. розрізати на половинки, вийняти зернята, пересипати цукром і залишити на ніч.
Вранці, коли помідори пустять сік, варити до прозорості. Під кінець варіння додати лимон, порізаний на кружальця без кісточок, або пів чайної ложки лимонної кислоти.
Варення охолодити і скласти в банки. Готове варення добре підходить для випічки дріжджових пирогів. Варенням з помідорів, обсипаних цукром також можна прикрашати торти.
Нагадаємо, давній рецепт варення з фіалок відновила галицька гастрономічна блогерка та дослідниця української кухні Маріанна Душар.
Читайте також