Ідеальний осінній сніданок: пісочний пиріг з яблуками і корицею

Найкраще пиріг смакує з чашечкою кави або склянкою молока
Ідеальний осінній сніданок: пісочний пиріг з яблуками і корицею
3 Жовтня 2022, 11:07
читать на русском

Пісочний пиріг з яблуками і корицею – легкі і не дуже солодкі ласощі. Тісто готується без цукру, начинка складається з джему, шматочків фруктів і прянощів. Варення для начинки повинно бути густим, згодиться і грушеве, і яблучне, але ідеально підійде цитрусове: апельсинове або лимонне.

Для пирога потрібно:

  • яблука – 4 шт .;
  • кориця – 1 ч. л .;
  • тростинний цукор – 2 ст. л .;
  • апельсиновий джем – 4 ст. л.
  • борошно – 2 ст .;
  • масло – 150 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • розпушувач.

Натерти заморожене масло, змішати в крихту з борошном.

Ввести яйця і розпушувач, сформувати кулю з тіста і охолодити 20 хвилин в холодильнику.

Розрівняти тісто в формі, зрізати надлишки, застелити папером, посипати борошном. Поставити в холодильник на 20 хвилин.

Випікати 15 хвилин, охолодити. Потім розподілити джем, зверху шматочки яблук, посипати сумішшю цукру і кориці і запікати ще 20 хвилин при 190 градусах.

Читайте також