Відому картину "Мона Ліза" вимазали тортом у Луврі - відео

Відвідувач на візку кинув у бік картини щось схоже на пиріг з кремом
Відому картину "Мона Ліза" вимазали тортом у Луврі - відео
Картина Мона Ліза у кремі Фото: Sergio Migliaccio @MSergio_
30 Травня 2022, 11:11
читать на русском

У паризькому Луврі відвідувач вимазав тортом картину Леонардо да Вінчі "Мона Ліза".

Про це повідомляє видання G1.

Одне з найвідоміших творів мистецтва у світі зазнало вандалізму цієї неділі, 29 травня, у Луврі в Парижі.

За інформацією видання, людина на інвалідному візку кинула у картину щось схоже на пиріг. Охорона одразу вивезла чоловіка з музею, а працівники почали прибирати приміщення. Особа чи мотив нападу невідомі.

У музеї зазначили, що картина не пошкоджена, оскільки захищена кришталевою пластиною.

У соцмережах з'явилося відео затримання людини, яка намагалася розбити захисне скло та зіпсувати картину "Мона Ліза". Повідомляється, що чоловік – екологічний активіст.

Також за даними видання, це вже не перший напад на роботу. У 2009 році турист кинув чашку в бік картини, пошкодивши скло, яке її захищає. У 1974 році під час експозиції в Токійському національному музеї жінка спробувала розпорошити картину червоною фарбою з балончика, але безуспішно. У 1956 році він зазнав двох нападів: одну кислотою, яка пошкодила одну з нижніх частин рами, і одну каменем, що спричинило незначні пошкодження.

Картина "Мона Ліза" - це портрет Лізи Герардіні, дружини флорентійського продавця тканинами, що мав прізвище Дель Джокондо. Час написання приблизно 1503 - 1505 роки. Її автором є Леонардо да Вінчі. Знаходиться картина в Луврі, де їй відведено спеціальну залу, що має її ім'я.

Читайте також

1