Фізрозчин замість Covishield: В Індії знайшли фейкові центри вакцинації

Поки що відомо про фейкову вакцинацію в Мумбаї та Колкаті
Фізрозчин замість Covishield: В Індії знайшли фейкові центри вакцинації
Вакцина (фото: КОДА)
25 Червня 2021, 22:04
читать на русском

Індійська поліція розслідує створення фейкових центрів вакцинації у містах Мумбаї та Колкаті, де майже 2500 людей отримали щеплення фізрозчином.

Про це повідомляє AFP.

Попередньо приблизно двом тисячам людям ввели сольовий розчин у Мумбаї, а ще 500, у тому числі інваліди, отримали фейкові щеплення в Колкаті.

Поліція Мумбаї заявила, що заарештувала 10 осіб, у тому числі двох лікарів, і повернула 1,24 мільйона рупій (16 700 доларів) готівки, отриманої завдяки шахрайству.

У Колкаті поліція заарештувала держслужбовця - експерта з генетики, який керував вісьмома фальшивими центрами щеплень. Принаймні 250 інвалідам та трансгендерам було введено "липові" вакцини.

Офіційний представник Колкаті Атін Гош заявив, що вилучені флакони були помилково позначені як такі, що містять вакцину проти коронавірусу AstraZeneca, яка в Індії отримала назву Covishield.

Було виявлено, що етикетка Covishield наклеєна на іншу етикетку - амікацин сульфат 500 мг, антибіотик, який використовується для лікування бактеріальних інфекцій сечовивідних шляхів, кісток, мозку, легенів та крові, - сказав Гош.

Правоохоронці не виключають, що фейкова вакцинація проводилася і в інших містах і частково спричинила масовий сплеск коронавірусу у квітні-травні.


Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксували екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу. Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

Тепер лікарі повідомляють ще і про різке зростання випадків рідкісної інфекції, яку називають "чорним грибком", серед тих, хто пережив чи ще хворіє на коронавірус.

Читайте також