Гелікоптери вогневої підтримки, танки, ракетні системи: яку військову допомогу погодили союзники для України

Данія, зокрема, надасть Україні протикорабельні ракети Harpoon
Важливо
Гелікоптери вогневої підтримки, танки, ракетні системи: яку військову допомогу погодили союзники для України
Ентоні Блінкен і міністр оборони США Ллойд Остін Фото: president.gov.ua
23 Травня 2022, 21:12
читать на русском

20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України.

Рішення ухвалене під час засідання Міжнародної контактної групи з оборони України "Рамштайн-2" у понеділок, 23 травня.

Про це повідомляє видання CNN з посиланням на очільника Пентагону Ллойда Остіна.

Зокрема, зазначив він, Данія погодилась надати Україні протикорабельні ракети Harpoon та пускові установки до них. А Італія Греція, Норвегія та Польща анонсували підтримку системами артилерії.  Чехія передасть Україні гелікоптери вогневої підтримки, танки, ракетні системи.

Інші країни-союзники виступили з новими зобов’язаннями щодо підготовки українських збройних сил та підтримки її військових систем, – додав Остін.

Нагадаємо, 26 квітня у Німеччині на американській авіабазі "Рамштайн" відбулося засідання міжнародної Консультативної групи з питань оборони України, яку скликав міністр оборони США Ллойд Остін. Участь у заході взяли керівники оборонних відомств понад 40 країн світу.

За підсумками засідання міністр оборони США сказав, що Німеччина відправить до України 50 зенітних систем Gepard, Канада – 8 броньованих машин, Велика Британія - додаткові зенітні системи.

У понеділок, 23 травня, за ініціативи очільника Пентагону Ллойда Остіна представники понад 40 країн світу зібралися на друге засідання контактної групи з оборони України - "Рамштайн-2". Мета засідання – скоординувати зусилля для подальшої військової підтримки України.

Читайте також

1