Глава Косова йде у відставку через звинувачення у військових злочинах

Хашим Тачі після заяви про звільнення здався співробітникам Місії ЄС
Глава Косова йде у відставку через звинувачення у військових злочинах
Хашим Тачі Фото: офіційна сторінка президента Косова у Фейсбук
5 Листопада 2020, 14:23
читать на русском

Президент самопроголошеної республіки Косово Хашим Тачі подав у відставку після того, як суд в Гаазі затвердив звинувачення проти нього за військові злочини.

Для того щоб захистити суверенітет Косово, поважаючи партнерство з міжнародною спільнотою, сьогодні подаю у відставку з поста президента. Закликаю політичні сили до єдності, щоб не виникло інституційної кризи, - заявив Хашим Тачі на прес-конференції.

Тачі повідомив про свою відставку на прес-конференції в Пріштіні, зазначивши, що Спеціальний суд по Косову в Гаазі підтвердив пред'явлені йому звинувачення. Після своєї заяви він, як повідомляє телерадіокомпанія РТС, здався співробітникам Місії ЄС в області верховенства закону.

Читайте також

Нагадаємо, влітку Спеціальна прокуратура по Косову вказала, що підозрює Тачі в скоєнні військових злочинів.

У числі іншого йому інкримінують вбивства, викрадення людей, переслідування і тортури. Стверджується, що ексбойовики так званої Визвольної армії Косова Тачі і Весели несуть відповідальність за вбивство майже 100 осіб, в тому числі косовських албанців, сербів і представників інших етнічних груп, включаючи політичних супротивників.