Глава МОЗ Словаччини подав у відставку після закупівлі російської COVID-вакцини

Прем'єр Матович став на захист міністра та закликав його не йти
Глава МОЗ Словаччини подав у відставку після закупівлі російської COVID-вакцини
Марек Крайчі (фото: newsnow.tasr.sk)
12 Березня 2021, 11:01
читать на русском

У Словаччині міністр охорони здоров'я Марек Крайчі подав у відставку через критику суспільства та політиків, що виникла після закупівлі російської COVID-вакцини "Спутник V".

Про це повідомило агентство новин Словацької Республіки TASR.

Зазначається, що 10 березня глава МОЗ Крайчі заявив, що піде у відставку. Оскільки партія "За народ, свободу і солідарність" (SaS) погрожувала вийти з коаліції та вимагала відставки.

Прем'єр-міністр Ігор Матович став на захист міністра та закликав його не йти з посади. Матович назвав його відставку "найабсурднішою в історії" та запропонував піти, коли почнеться вакцинація російською вакциною "Спутник V".

У ці важкі для Словаччини часи я хочу, щоб новий міністр був разом з чинним міністром протягом декількох тижнів, щоб передача влади й відповідальності пройшла гладко і не вплинула на охорону здоров’я і життя, - сказав він.

Читайте також


Контекст. Словаччина закупила 2 млн доз російської вакцини проти коронавірусу та стала другою після Угорщини європейською країною, що хоче застосовувати цей препарат.

Такі дії уряду спричинили критику суспільства та окремих політиків. Дві партії заявили, що можуть вийти з правлячої коаліції. У такому випадку уряд чинного прем'єр-міністра Ігоря Матовича втратить більшість у парламенті, що може спричинити дострокові вибори.

Також прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович, чий уряд опинився на межі розвалу через закупівлю російської вакцини, вирішив пожартувати і сказав, що розрахується Закарпаттям за російський "Спутнік V".

1