Голова фракції ЄС у Київраді Прокопів заявив, що Києву не потрібен бюджет війни

Бюджет війни, на думку Прокопіва, має бути лише в державі
Важливо
Голова фракції ЄС у Київраді Прокопів заявив, що Києву не потрібен бюджет війни
15 Грудня 2023, 09:38
читать на русском

Голова фракції "Європейська солідарність" у Київській міськраді Володимир Прокопів під час голосування за бюджет столиці заявив, що Києву не потрібно орієнтувати міський бюджет на війну, робити це повинна держава, а "міста мають жити своїм життям".

Відео виступу Прокопіва опублікувала в Telegram представниця "Слуги народу" Ксенія Семенова.

У четвер депутати Київради ухвалили бюджет столиці на 2024 рік. Доходи запланували в сумі понад 72,6 млрд грн, видатки - понад 85,3 млрд. З цієї суми на допомогу Збройним силам передбачено лише 1 мільярд гривень.

Семенова після голосування заявила, що її фракція не підтримувала це рішення, оскільки воно не є бюджетом війни.

Депутатці відповів Прокопів, який також обіймає посаду заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

 "Деякі колеги вимагають в місті бюджету війни. В місті приймається київський міський бюджет. Бюджет війни має в державі бути… Ви хочете тут (у Києві) бюджету війни? Державний бюджет зробіть бюджетом війни, а міста мають жити своїм життям".

Нагадаємо, депутати Київради ухвалили бюджет столиці на 2024 рік, рішення підтримали 80 депутатів. Доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 72,6 млрд грн, видатки - понад 85,3 млрд.

1