Голова Одеської ОВА заявив, що мільйони українських чоловіків можуть піти на фронт

Є всі шанси, що війна затягнеться
Голова Одеської ОВА заявив, що мільйони українських чоловіків можуть піти на фронт
ЗСУ, Збройні сили України, українські військові / Фото: president.gov.ua
6 Липня 2022, 08:33
читать на русском

Переважна більшість чоловіків, а також чимало жінок, можуть пройти через фронт у разі затягування війни з росією.

Про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у відеокоментарі, яке виклав на своєму Telegram-каналі.

Він наголосив, що причиною того, що на фронт підуть мільйони не тому, що військових вб'ють чи поранять. А тому, що потрібна ротація та відновлення для військових.

Є всі шанси, що війна затягнеться. Тоді усі чоловіки, або переважна більшість чоловіків, підуть служити до війська. І не просто служити, а воювати. І значна кількість жінок стануть до строю. Не тому, що нас вб'ють чи поранять. Військам на передовій потрібна ротація і відновлення, – зазначив Братчук.

Він додав, що росія має великий мобілізаційний ресурс, і для того, щоб перемогти, українцям потрібна велика армія і велика кількість людей.

За словами Братчука, служити доведеться фактично всім для здобуття миру.

Тому усі, кого призвуть, будуть не лише бігати, стріляти, водити танки, літаки тощо. Треба буде забезпечувати військо, копати окопи і траншеї – і це теж треба робити вміти правильно. Цього навчать в армії: тактичній медицині, базовим основам військової справи. Тому прпоную усім починати жити з цим. Адже в армії будуть всі – мільйони пройдуть через передову, – каже голова ОВА.

Нагадаємо, що глава української воєнної розвідки Кирило Буданов сказав, що війна в Україні завершиться "виходом на кордони станом на 1991 рік".

Читайте також

1