Голова Рахункової палати Піщанська, сестра якої має тісні зв`язки з родиною Зеленського, має трьох радників

Серед радників Піщанської – експерший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук
Голова Рахункової палати Піщанська, сестра якої має тісні зв`язки з родиною Зеленського, має трьох радників
Ольга Піщанська
29 Березня 2024, 07:29
читать на русском

Нова керівниця Рахункової палати Ольга Піщанська має трьох штатних радників, серед яких і колишній нардеп та заступник Генерального прокурора Дмитро Сторожук.

Про це вона розповіла в інтерв’ю "Главкому".

Піщанська наголосила, що кожен з її радників є фахівцем у своїй сфері з відповідним досвідом та різними задачами.

"Дмитро Сторожук – досвідчений юрист, колишній народний депутат і заступник Генерального прокурора. Допомагає мені впорядковувати внутрішні процеси у Рахунковій палаті та систематизувати відносини з органами влади. Вікторія Колосовська – економіст з понад 30-річним стажем роботи. Працює за напрямком аналітики. Аліна Дзюба – журналіст. Курує комунікаційний напрямок", - повідомила вона.

Дмитро Сторожук – радник голови Рахункової палати з 23 січня 2024 року. Трудовий шлях розпочав у 2007 році юрисконсультом у приватній компанії. У 2012-2013 роках – заступник керівника управління юридичного супроводження організацій партії та окремих проектів політичної партії "Фронт Змін". У 2014 році очолював Державну виконавчу службу України. Протягом 2014-2016 років – народний депутат VIII скликання від партії "Народний фронт".

З червня 2016 року до жовтня 2019 року обіймав посаду перший заступника генпрокурора. З грудня 2019 року до травня 2023 року був радником служби голови правління "Ощадбанку" і радником голови ради "Айбокс Банку". До призначення у Рахункову палату працював директором з безпеки акціонерного товариства "Укртрансгаз".

Вікторія Колосовська – радниця голови Рахункової палати з 16 лютого 2024 року. У 1992-2011 роках працювала на різних посадах у Дружківському машинобудівному заводі (дослужилася до посади заступника гендиректора з економіки та кадрів).

У 2012-2023 роках була заступницею директора з фінансів науково-виробничого малого приватного підприємства "Станко", директором з економіки та фінансів, а також гендиректором ТОВ "Харківський завод підйомно-транспортного устаткування".

Аліна Дзюба – радниця голови Рахункової палати з 18 січня 2024 року. З 1998 року працювала кореспонденткою радіо "Лтава", звукооператором телерадіокомпанії "Довіра плюс", редактором ТОВ ТРК "ТЕТ-Полтава", головним редактором ТОВ ТРК "ЮТА-TV", ведучою інформаційних програм телерадіокомпанії "Радіо-Ера", заступником редактора, шеф-редактор "Телерадіокомпанія Люкс", головним редактором програм у ТОВ "ЕС комюнікейшн груп" і ТОВ "Комунікаційна група "ЕСГ", головним редактором ТОВ "Інформаційна агенція "Аналітична служба новин".

У 2019-2020 роках – помічник-консультант народного депутата IX скликання від "Слуги народу" Ольги Коваль.

У 2021-2023 роках – начальник відділу комунікацій Антимонопольного комітету України.

Керівниця Рахункової палати також розповіла, що посадовий оклад її радників складає близько 16 тис. грн без урахування інших виплат і премій.

Нагадаємо, до призначення в АМКУ Піщанська займалася організацією закупівель ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" та мала низку приватних компаній.

Журналісти також з'ясували, що сестра Ольги Піщанської Світлана стала директором італійської компанії, на яку раніше була оформлена вілла на узбережжі італійського курорту Форте-дей-Мармі, що належить президенту Володимиру Зеленському. Світлана Піщанська також фігурувала серед великих спонсорів партії "Слуга народу" та заявляла про особисте знайомство з президентом. 

5 вересня 2023 року, Верховна Рада підтримала звільнення Піщанської з посади голови Антимонопольного комітету.

10 січня 2024 року Верховна Рада проголосувала за призначення Ольги Піщанської на посаду голови Рахункової палати.

1