Голова "Слуг народу" Шуляк подарувала родичу майже 5 млн грн

Кому саме з родичів нардепки так пощастило, наразі невідомо
Голова "Слуг народу" Шуляк подарувала родичу майже 5 млн грн
Шуляк Олена (фото: facebook.com/ShuliakOlena)
9 Грудня 2021, 13:31
читать на русском

Народна депутатка, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк подарувала близькому родичу 4,8 млн грн.

Про це Шуляк зазначила у своїй декларації та повідомила на сторінці у Фейбуці.

Подарунок родичу нардепка зробила 2 грудня. Одержувач коштів у документі не вказаний, але у соцмережі Шуляк розповіла, що передала майже 5 млн грн члену її сім'ї.

В нашій країні повелося, що публічні особи часто не афішують факти, коли купують нерухомість, авто, дарують гроші і т.д. Хочеться змінити цю традицію, бо якщо ти живеш і заробляєш чесно — приховувати нічого. Днями я зробила подарунок рідній людині — 4,8 млн грн, – написала головна "слуга".

За словами нардепки, ці кошти вона заробила ще до депутатства. Вона запевнила, що подаровані кошти оподатковані, а їх наявність зазначена у декларації раніше.

Процедуру передачі грошей оформила нотаріально, вчасно задекларувала в НАЗК. Можливо, мій приклад надихне й інших ділитися такими важливими подіями:) Бо жити в довірі з виборцями, думаю, найбільш правильне рішення для будь-якого політика, – розповіла нардепка.

Як відомо, у декларації за 2020 рік, яку Шуляк подала до НАЗК 31 березня 2021 року, вона зазначила 5 квартир, 2 паркомісця та автомобілі Land Rover Range Rover з BMW X5 (перебуває у володінні третьої особи).

Також Шуляк є кінцевим бенефіціаром чотирьох фірм, одна з яких зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Нагадаємо, 15 листопада партія "Слуга Народу" провела партійний з'їзд, на якому обрала нову голову партії. Нею стала заступниця голови фракції "Слуга народу", заступниця голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Читайте також

1