Горить зона відчуження: киян попередили про можливе задимлення

Якість повітря у столиці перебуває в межах норми
Важливо
Горить зона відчуження: киян попередили про можливе задимлення
Пожежа біля Чорнобиля Фото: ДСНС
18 Травня 2022, 18:40
читать на русском

У Києві можливе задимлення через пожежу, що виникла в зоні відчуження.

Про це повідомили в КМДА в Telegram.

Державне агентство України з управління зоною відчуження інформує, що радіаційний стан перебуває в межах контрольних рівнів. Можливе переміщення задимлення в сторону Вишгорода та Києва як від пожеж у зоні відчуження, так і від пожеж біля Іванкова та с. Страхолісся за межами зони відчуження, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що гасіння пожежі в зоні відчуження є ускладненим.

Гасіння ускладнене вітром, обмеженими технічними ресурсами через наслідки окупації – викраденням та знищенням великої кількості техніки і пального, а також загрозою вибухів мін, - пояснили в КМДА.

Станом на 17:00 якість повітря в Києві перебуває в межах норми.

У КМДА просять киян зачинити вікна в столиці та не перебувати на відкритому повітрі в разі задимлення. Також потрібно увімкнути системи кондиціонування та очищення повітря.

За порадами фахівців, у разі задимлення необхідно робити вологе прибирання. Корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря; збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Якщо у вас з’явилася задишка та кашель, необхідно звернутися до лікаря, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, на початку травня у Києві суттєво погіршилася якість повітря, мешканці столиці відчули запах гарі. З'ясувалося, що тривали пожежі в екосистемах Київської області. Зокрема, тліли торф'яники в Бучанському районі.

1