Гривня зміцниться? Експерт пояснив, чи потрібно зараз купувати долари

Ексклюзив
Українцям краще не панікувати та швидше готуватися до нормального життя
Ексклюзив
18 Лютого, 19:46 1138

Незалежний член наглядової ради ПриватБанку, ексголова Ради Директорів Національного депозитарію України, ексбанкір JP Morgan та Deustche Bank Роман Сульжик переконаний, що гривня буде зміцнюватися. Правильна тактика зараз – брати ОВДП, а не скуповувати долар.

Про це експерт сказав в ексклюзивному коментарі Парламент.UA.

Насправді зараз відбуваються дві речі: в Америці падає ринок через те, що велика інфляція і федеральний резерв мусить втрутитися, ну і, звісно, цей тиск Росії на Україну. Я гадаю, що вже ситуація починає стабілізуватися – тобто в Америці, і в Україні також, як свідчать остані новини… Тому я бачу більшу ймовірність того, що гривня зміцниться - упродовж пів року в районі 27-26, ніж вона далі девальвує в район 29-30. Я вважаю, що більша вірогідність зміцнення гривні, і моя порада – не смикатися, не купувати долари – а навпаки, дивитися на можливість брати ОВДП за високими процентними ставками, це зараз найбільш правильна тактика, - пояснив Сульжик.

За його словами, днями була шалена масована атака на ПриватБанк, зокрема й на інші банки, і на інфраструктуру України. Сульжик наголосив, що Приват працює вже в абсолютно штатному режимі.

Ми готувалися до такого весь минулий рік, ми вкладали величезну кількість зусиль у кібербезпеку, працювали напряму з очільником кіберполіції, і сьогодні цілком контролюємо ситуацію, Україна і ми готові до відсічі будь-яких гібридних атак, і я б також на місці людей не хвилювався. Їхні гроші в абсолютній безпеці, ми повністю координуємо все з НБУ, - додав член наглядової ради

Тобто справді з точки зору надійності фінансової системи, мені здається, що ми пройшли цей тест з відмінними оцінками. Так що моя порада вашим читачам – не хвилюватися, не панікувати, не купувати долари, а навпаки – швидше готуватися до нормального життя і використати цю можливість для того, щоб дешево підібрати якісь українські активи.

Більше читайте у нашому матеріалі: Валютний ринок штормить: чому "підскочив" долар, як до цього причетні Америка і Казахстан і чим утримав гривню Нацбанк

Читайте також