Долар по 29: що відбуватиметься на валютному ринку до кінця тижня

Загроза нападу Росії на Україну значно впливає на коливання валютного курсу
Долар по 29: що відбуватиметься на валютному ринку до кінця тижня
Долар (фото: Pexels)
15 Лютого 2022, 09:12
читать на русском

Вже найближчого тижня падіння гривні може прискоритися та становити 29 грн за долар.

Так вважає фінансовий аналітик Андрій Шевчишин.

На своїй сторінці у Фейбуці експерт написав, що гривня продовжує втрачати свої позиції під тиск зростаючого попиту на валюту з боку інвесторів та нерезидентів.

Вже сьогодні в окремих обмінниках долар продавали за 29 гривень і тенденція до знецінення національної валюти може зберігатися. У банках середній курс гривні до долара становив станом на 14 лютого 28,100/28,850.

Згідно з офіційним курсом Національного банку України, 15 лютого курс гривні до долара становив 28,5355.

Шевчишин зазначає, що нерезиденти, які активно закривають свої позиції в Україні у паперах, виводять дивіденди та прибуток, відбувається відтік капіталу, що значно впливає на знецінення гривні.

Окрім загального тренду на відтік капіталу через очікуване посилення кредитно-грошової політики ФРС США Україна страждає також від ризиків військової агресії РФ, після жорстких переговорів НАТО і РФ. До загального руху по відтоку капіталу підключилися локальні інвестори, які вважають за краще пересидіти військові та політичні ризики у "тихій гавані", - каже він.

Шевчишин зазначає, що найближчим часом долар "спробує на міцність позначку 28 гривень", при цьому НБУ намагатиметься стримувати попит валютними інтервенціями, щоб пригальмувати послаблення.

На тижні тренд на ослаблення збережеться, і після проторгування рівня 28 курс може рушити в зону 28,2-28,3 грн за долар. Багато залежатиме від стримування тенденції НБУ та активності нерезидентів з енергетиками, - додав експерт.

Нагадаємо, що 27 січня офіційний курс долара до гривні в Україні встановив рекорд - американська валюта досягла семирічного максимуму.

Читайте також

1