Гривня зміцниться? Експерт пояснив, чи потрібно зараз купувати долари

Українцям краще не панікувати та швидше готуватися до нормального життя
Ексклюзив
Гривня зміцниться? Експерт пояснив, чи потрібно зараз купувати долари
Депозит, гроші, долари (Фото: Міністерство фінансів України)
18 Лютого 2022, 19:46
читать на русском

Незалежний член наглядової ради ПриватБанку, ексголова Ради Директорів Національного депозитарію України, ексбанкір JP Morgan та Deustche Bank Роман Сульжик переконаний, що гривня буде зміцнюватися. Правильна тактика зараз – брати ОВДП, а не скуповувати долар.

Про це експерт сказав в ексклюзивному коментарі Парламент.UA.

Насправді зараз відбуваються дві речі: в Америці падає ринок через те, що велика інфляція і федеральний резерв мусить втрутитися, ну і, звісно, цей тиск Росії на Україну. Я гадаю, що вже ситуація починає стабілізуватися – тобто в Америці, і в Україні також, як свідчать остані новини… Тому я бачу більшу ймовірність того, що гривня зміцниться - упродовж пів року в районі 27-26, ніж вона далі девальвує в район 29-30. Я вважаю, що більша вірогідність зміцнення гривні, і моя порада – не смикатися, не купувати долари – а навпаки, дивитися на можливість брати ОВДП за високими процентними ставками, це зараз найбільш правильна тактика, - пояснив Сульжик.

За його словами, днями була шалена масована атака на ПриватБанк, зокрема й на інші банки, і на інфраструктуру України. Сульжик наголосив, що Приват працює вже в абсолютно штатному режимі.

Ми готувалися до такого весь минулий рік, ми вкладали величезну кількість зусиль у кібербезпеку, працювали напряму з очільником кіберполіції, і сьогодні цілком контролюємо ситуацію, Україна і ми готові до відсічі будь-яких гібридних атак, і я б також на місці людей не хвилювався. Їхні гроші в абсолютній безпеці, ми повністю координуємо все з НБУ, - додав член наглядової ради

Тобто справді з точки зору надійності фінансової системи, мені здається, що ми пройшли цей тест з відмінними оцінками. Так що моя порада вашим читачам – не хвилюватися, не панікувати, не купувати долари, а навпаки – швидше готуватися до нормального життя і використати цю можливість для того, щоб дешево підібрати якісь українські активи.

Більше читайте у нашому матеріалі: Валютний ринок штормить: чому "підскочив" долар, як до цього причетні Америка і Казахстан і чим утримав гривню Нацбанк

Читайте також

1