Громадянам росії можуть заборонити в'їзд до України на 50 років

Петиція на сайті президента набрала понад 25 тисяч голосів
8 Серпня, 09:30 318

Українці підтримали петицію щодо заборони громадянам російської федерації в'їзду на територію України протягом наступних 50 років.

Відповідна петиція №22/138774-еп набрала понад 25 тисяч голосів, а це значить, що тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Авто ініціативи Андрій Дмитрович Кузьмін зазначив:

Україна вже 8 років потерпає від війни, яку розв'язала росія на території нашої країни. На жаль, за ці 8 років влада не спромоглася захистити Україну від диверсантів, агентури та коригувальників, які увесь цей час прибували в Україну через безвізовий режим з росією. Ми поплатилися за це тисячами життів. Задля безпеки кожного українця зараз і у майбутньому, ми пропонуємо повністю закрити в'їзд в Україну усім росіянам на наступні 50 років.

Також у петиції пропонують заборонити видавати посвідки на проживання росіянам окрім тих, хто воював на боці України у російсько-українській війні.

Нагадаємо, 11 лютого 2022 року на сайті президента України була зареєстрована петиція № 22/134744-еп "Створити візовий режим для громадян російської федерації". Її автором став Мазура Микита Вікторович.

Раніше громадський активіст Сергій Стерненко зареєстрував петицію про заборону в'їзду росіянам на територію України. Експерти розходилися в думці, чи виправданим буде це рішення.

25 травня президент Зеленський підтримав петицію про візовий режим для громадян росії. Він зазначив, що питання, порушене у петиції, є важливим і нагальним, і що необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян рф на територію України він підтримує.

17 червня Зеленський оголосив про введення візового режиму з рф з 1 липня.

Читайте також наш матеріал: Візи для росіян: чому лише зараз та як це працює на практиці