Зеленський вирішив запровадити візовий режим з росіянами

Президент доручив Шмигалю опрацювати питання
Головне
Зеленський вирішив запровадити візовий режим з росіянами
Документи Фото: president.gov.ua
25 Травня 2022, 21:04
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підтримав  петицію про візовий режим для громадян росії.

Про це йдеться на сайті глави держави у розділі "Електронні петиції".

У відповіді президент зазначив, що питання, порушене у петиції, є важливим і нагальним, і що необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян рф на територію України він підтримує.

Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" мною розглянуто розміщену М.В.Мазурою на вебсайті Офіційного інтернет-представництва президента України електронну петицію щодо ініціювання запровадження візового режиму для громадян російської федерації. Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію. На тлі повномасштабної російської агресії порушене питання є важливим і нагальним, відтак необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян рф на територію України підтримую.

Президент (досьє Зеленського) зазначив, що доручив прем’єр-міністрові України Денису Шмигалю "опрацювати вказане питання".

Нагадаємо, 11 лютого 2022 року на сайті президента України була зареєстрована петиція № 22/134744-еп "Створити візовий режим для громадян російської федерації". Її автором став Мазура Микита Вікторович.

Раніше громадський активіст Сергій Стерненко зареєстрував петицію про заборону в'їзду росіянам на територію України. Експерти розходилися в думці, чи виправданим буде це рішення.

Читайте також

1