За ініціативою заборони в'їзду росіян до України можуть "стояти" спецслужби - експерт

Відповідну петицію опублікував на сайті президента активіст Сергій Стерненко
Ексклюзив
За ініціативою заборони в'їзду росіян до України можуть "стояти" спецслужби - експерт
Документи (фото: Pexels)
1 Грудня 2021, 18:24
читать на русском

Експерт громадського руху "Всі разом!" Євген Савісько вважає, що за ініціативою заборони в'їзду росіянам до України можуть "стояти" не лише громадяни, а спецслужби, яким "вигідна дестабілізація в Україні та загострення українсько-російських стосунків". Мовляв, коли українські урядовці заборонили прямі польоти до Росії, то з цього скористалася Білорусь і нібито почала непогано заробляти.

Про це Савісько розповів ексклюзивно для Парламент.UA.

За його словами, частина наших громадян звикла звинувачувати у своїх проблемах будь-кого, а не самих себе. Найчастіше такими "цапами відбувайлами" виступають вороги. Зараз, мовляв, для них це росіяни.

Такі люди щиро вважають, що якщо їм заборонити в'їзд в Україну, то так буде легше жити. Інші ловлять хайп на цій темі і готуються до виборів. Частина бажає прибрати конкурентів, аби заробляти більше. Не є таємницею, що деякі вітчизняні виконавці суттєво виграли після заборони виступати в Україні багатьом російським співакам і колективам. І тим самим непогано компенсували собі втрату російського естрадного ринку. Не зрозуміло лише, хто буде наступним ворогом для цих людей: євреї, білоруси, поляки, угорці, литовці, молдавани чи полінезійці, – вважає експерт.

Нагадаємо, що на початку листопада активіст Сергій Стерненко опублікував на сайті президента України петицію № 22/125566-еп про обмеження права на вʼїзд на територію України громадянам "держави-агресора Російської Федерації". Пояснив він це дуже коротко – потребою "захисту громадян України та національної безпеки держави в умовах тривалої збройної агресії РФ проти України".

Дуже швидко, за неповних 9 діб, петиція на сайті Володимира Зеленського набрала необхідні 25 тисяч голосів. Ба більше, кількість охочих підтримати таку ініціативу перевалила за 26,8 тисячі. Це свідчить про те, що це питання дійсно турбує українців.

Читайте також