В Україну заборонили в'їзд двом угорським чиновникам через агітацію на виборах

Один із них — це державний секретар канцелярії прем'єр-міністра Угорщини
В Україну заборонили в'їзд двом угорським чиновникам через агітацію на виборах
Дмитро Кулеба фото: УНІАН)
26 Жовтня 2020, 20:53
читать на русском

Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих в країні місцевих виборах.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Кулеба зазначив, що в Україну уже заборонили в'їзд двом угорським високопосадовцям, які під час цієї виборчої кампанії вдавалися до прямої агітації в Закарпатській області. Один із них — це державний секретар канцелярії прем'єр-міністра Угорщини.

Те, як поводилася угорська влада напередодні виборів і в день голосування, є втручанням у внутрішні справи України, - сказав він.

Міністр наголосив, що Україна готова до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але "якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами і нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки".

Читайте також

Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) також додав, що також ініційовано введення заборони на в'їзд в Україну ще кільком угорцям, які активно втручалися у внутрішні справи України під час виборчої кампанії.

Наші партнери будуть найближчим часом детально проінформовані про факт втручання у вибори з боку Угорщини, і ми вже проінформували про це спостережну місію ОБСЄ, - підкреслив Кулеба.

За словами глави МЗС, в даній ситуації не може бути розбіжностей, і це було конкретне втручання у внутрішні справи України.

Не треба все зводити виключно до одного повідомлення в Facebook мого колеги Петера Сійярто. Йдеться про угорську політику в цілому. Наша позиція дуже проста, ми вчора дали оцінку цим діям. Те, як поводилася угорська влада напередодні виборів і в день голосування, є втручанням у внутрішні справи України, - зазначив Кулеба.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступає проти запровадження заборони на в’їзд до України для іноземців через ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції.

1