Кулеба - депутатам: контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей

Міністр закордонних справ України відреагував на заяви депутатів щодо військової допомоги Азербайджану
Кулеба - депутатам: контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей
Глава МЗС Дмитро Кулеба (фото: Facebook)
2 Жовтня 2020, 15:31
читать на русском

Міністр закордонних справ України на своїй сторінці у Facebook закликав депутатів обережніше висловлюватися щодо питань, які стосуються військової допомоги іноземним державам.

За його словами, рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції уряду та президента України.

В умовах активного збройного протистояння, чисельних жертв та руйнувань, вкотре закликаю всіх до зважених заяв та коментарів, які б не збуджували емоції, не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції Української держави. Якщо коротко, то контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей, - зазначив міністр.

Читайте також

Кулеба нагадав, що "Україна є домівкою для чисельної вірменської та азербайджанської діаспор" і тому вкрай важливо забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад, які проживають в Україні.

У зв'язку з висловлюваннями Народного депутата України щодо надання військової, гуманітарної чи будь-якої іншої допомоги...

Gepostet von Dmytro Kuleba am Freitag, 2. Oktober 2020

Закликаю представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства, - наголосив міністр.

Читайте також

Раніше народний депутат від фракції "Слуга народу" Людмила Марченко заявила, що Україна готова надати військову допомогу Баку в збройному протистоянні Азербайджану з Вірменією в Нагірному Карабасі в разі такої необхідності.

Нагадаємо, що у неділю вранці Вірменія і Азербайджан почали бойові дії і звинуватили один одного в ескалації насильства в Нагірному Карабаху. Вірменія оголосила мобілізацію і воєнний стан, а за ним і Азербайджан. Сполучені Штати Америки застерігають інші країни не втручатись у конфлікт в Нагірному Карабаху, оскільки це лише посилить регіональне напруження.

1