Азербайджан повідомив про загибель 19 осіб під час конфлікту в Нагірному Карабасі

Внаслідок обстрілу цивільних інфраструктурних закладів збройними силами Вірменії зруйновано 169 будинків, а також 40 цивільних закладів
Азербайджан повідомив про загибель 19 осіб під час конфлікту в Нагірному Карабасі
Азербайджан Фото: Уніан
1 Жовтня 2020, 18:19
читать на русском

55 цивільних осіб госпіталізовано з різними травмами, а 19 осіб в цілому загинули внаслідок важкого артилерійського обстрілу азербайджанських густопоселених районів. Про це повідомляє Генеральна прокуратури Азербайджанської Республіки.

Військово-політичне керівництво агресора Вірменії продовжує вчиняти акти тероризму проти цивільного населення, грубо порушуючи норми та принципи міжнародного права. 55 цивільних осіб госпіталізовано з різними травмами, а 19 осіб в цілому загинули внаслідок важкого артилерійського обстрілу азербайджанських густопоселених районів, - йдеться у повідомленні відомства.

Читайте також

Згідно із інформацією Генпрокуратури Азербайджану, вірменські військові підрозділи продовжують об 'єднувати щільно населені райони - регіональні та сільські центри, об' єкти цивільної інфраструктури - лікарні, медичні центри, шкільні будівлі, дитсадки, адміністративні будівлі державних органів та областях для інтенсивного озброєння.

Information of the Press Service of the Prosecutor General's Office of the Republic of AzerbaijanAs reported earlier,...

Gepostet von Azərbaycan Respublikasının Baş Prokurorluğu am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Внаслідок обстрілу цивільних інфраструктурних закладів збройними силами Вірменії зруйновано 169 будинків, а також 40 цивільних закладів. Транспортні засоби, які належать цивільним особам, пошкоджені, були знищені численні дрібні та великі рогаті тварини, - повідомляє відомство.

Читайте також

Нагадаємо, 27 вересня повідомлялося, що на азербайджано-вірменському кордоні знову спалахнули бойові дії. Вірменія звинувачує Азербайджан у нападі на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявляє, що почав контрнаступальну операцію своїх військ по всій лінії фронту.

Пізніше стало відомо, що у Нагірному Карабаху та у Вірменії ввели воєнний стан через загострення ситуації на кордоні з Азербайджаном.

Своєю чергою, Азербайджан заявив, що військові взяли під контроль чотири селища Фізулінського району і два села Джебраїльського району у Нагірному Карабасі, та повідомив про введення воєнного стану у деяких регіонах. Пізніше офіційний Баку заявив про 550 вбитих вірменських військових.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара готова підтримати Азербайджан як в переговорному процесі, так і "на полі бою".