Армія Туреччини готова воювати за Азербайджан в конфлікті з Вірменією

Нагірний Карабах має повністю перейти під контроль Баку, заявив турецький міністр закордонних справ
Важливо
Армія Туреччини готова воювати за Азербайджан в конфлікті з Вірменією
Фото: ©Shutterstock
29 Вересня 2020, 16:02
читать на русском

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара готова підтримати Азербайджан як в переговорному процесі, так і "на полі бою".

Глава турецького зовнішньополітичного відомства зробив таку заяву за підсумками переговорів з послом Азербайджану Хазаром Ібрагімом, передає Анатолійське інформагентство.

За його словами, Вірменія повинна негайно вивести всі свої армійські частини з території Азербайджану.

Читайте також

Є тільки одне рішення цієї проблеми. Вірменія повинна вийти з території Азербайджану. Якщо цього не станеться, проблема не буде вирішена. Ми готові підтримати Азербайджан як за столом переговорів, так і на полі бою, - заявив Чавушоглу.

Раніше глава Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що конфлікт в Нагірному Карабаху, спровокований Вірменією більше 30 років тому, необхідно закінчити, і Азербайджан, проводячи військову операцію в регіоні, намагається "звільнити свої окуповані землі".

Нагадаємо, 27 вересня повідомлялося, що на азербайджано-вірменському кордоні знову спалахнули бойові дії. Вірменія звинувачує Азербайджан у нападі на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявляє, що почав контрнаступальну операцію своїх військ по всій лінії фронту.

Читайте також

Пізніше стало відомо, що у Нагірному Карабаху та у Вірменії ввели воєнний стан через загострення ситуації на кордоні з Азербайджаном.

Своєю чергою, Азербайджан заявив, що військові взяли під контроль чотири селища Фізулінського району і два села Джебраїльського району у Нагірному Карабасі, та повідомив про введення воєнного стану у деяких регіонах. Пізніше офіційний Баку заявив про 550 вбитих вірменських військових.

1