Кулеба проти того, щоб забороняти в’їзд іноземців до України

Хоч хвороба досі така сама, боротися з нею треба інакше
Важливо
Кулеба проти того, щоб забороняти в’їзд іноземців до України
Аеропорт Бориспіль
13 Жовтня 2020, 10:55
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступає проти запровадження заборони на в’їзд до України для іноземців через ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

На всіх міжнародних перемовинах присутня тема COVID-19, всі ми обмінюємося досвідом наших країн і абсолютно одностайна думка, принаймні з тими, з ким я нещодавно це питання обговорював, що хоча COVID-19 залишився той самий, але діяти так само, як уряди діяли на початку пандемії, зараз вже неможливо. Я чую цю позицію від міжнародних партнерів і ми з вами теж усвідомлюємо цю реальність, - заявив він.

Читайте також

Міністр зазначив, що на початку пандемії було багато запитань і тоді громадяни були готові до жорстких обмежень.

Зараз ми такої готовності не спостерігаємо, зараз потрібно думати про наслідки повного закриття країни для економіки. Тобто хвороба залишилася та сама, але інструментарій реагування на неї звузився у порівнянні з початком пандемії. Ми бачимо цю ситуацію не лише в Україні, а й в інших країнах світу. Особисто я, якщо це питання з’явиться на порядку денному, виступатиму проти запровадження заборони на в’їзд іноземцям і виступатиму проти ідеї закликати українців масово повертатись додому, - уточнив він.

Нагадаємо, 30 вересня Кулеба заявив, що у Кабінеті міністрів наразі немає планів щодо чергового запровадження обмеження на в’їзд іноземних громадян в Україну.

1