МЗС України відреагувало на в'їзд російських пропагандистів у Донецьк

Україна ініціює процедуру заборони на в'їзд одному з них
МЗС України відреагувало на в'їзд російських пропагандистів у Донецьк
Міністерство закордонних справ України (фото: facebook.com/UkraineMFA)
28 Січня 2021, 13:28
читать на русском

Міністерство закордонних справ відреагувало на інформацію про в'їзд російських пропагандистів Маргарити Симоньян, Романа Бабаяна та Тиграна Кеосаяна до окупованого Донецька для участі у форумі "Російський Донбас".

Як повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, Україна ініціює процедуру заборони на в'їзд Кеосаяну через загрозу національній безпеці. Симоньян та Бабаян вже давно не можуть заїжджати до України.

Російські пропагандисти прибули у Донецьк. Напевно, скрепи "русского мира" на окупованих українських територіях не такі вже й непохитні, - написав речник.

Зазначимо, Тигран Кеосаян - актор та телеведучий програми "Міжнародна пилорама" на НТВ. Роман Бабаян працює головним редактором радіостанції "Говорить Москва".

Читайте також

Маргарита Симоньян - головна редакторка телеканалу RT, агентства "Росія сьогодні" та інформаційного агентства Sputnik

Нагадаємо, що Україна приєдналася до рішення Ради ЄС запровадити обмежувальні заходи проти осіб, причетних до кібернетичних атак проти ЄС або його країн-членів.

У травні 2019 року Європейська Рада ухвалила рамкові правила застосування санкцій ЄС проти осіб і установ третіх країн, які є причетними до кібернетичних нападів, що загрожують ЄС або його країнам-членам.