Україна приєдналась до санкцій ЄС щодо кібернетичних атак

Країни забезпечать відповідність національної політики
Україна приєдналась до санкцій ЄС щодо кібернетичних атак
Кібератака
10 Грудня 2020, 21:30
читать на русском
Україна приєдналася до рішення Ради ЄС запровадити обмежувальні заходи проти осіб, причетних до кібернетичних атак проти ЄС або його країн-членів.

Про це йдеться у декларації високого представника ЄС щодо рішення певних третіх країн приєднатися до рішення Ради ЄС в межах Спільної політики безпеки й оборони (CFSP), ухваленої 20 листопада.

Рішення оновлює ідентифікаційну інформацію щодо двох фізичних осіб, включених до списку. Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія і Албанія, країни Європейської зони вільної торгівлі Ісландія і Норвегія, члени Європейського економічного простору, а також Україна і Грузія приєдналися до цього рішення Ради ЄС, - йдеться у декларації.

За словами високого представника ЄС, це означає, що названі країни забезпечать відповідність національної політики до цього рішення Ради ЄС. Європейський Союз взяв до уваги таке зобов'язання та привітав його.

У зазначеному рішенні Ради ЄС йдеться про включення двох громадян КНР до санкційного списку осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи, заборона в'їзду на територію ЄС та заморожування активів.

Читайте також

Нагадаємо, що у травні 2019 року Європейська Рада ухвалила рамкові правила застосування санкцій ЄС проти осіб і установ третіх країн, які є причетними до кібернетичних нападів, що загрожують ЄС або його країнам-членам.