Хакери все ж таки отримали дані про вакцину BioNTech під час атаки

Розпочате розслідування
Хакери все ж таки отримали дані про вакцину BioNTech під час атаки
Хакер, хакерська атака (фото: Pexels)
10 Грудня 2020, 14:32
читать на русском

Хакери атакували сервер Європейського агентства лікарських засобів (EMA)  і отримали доступ до документів, які стосуються вакцини від COVID-19 виробництва компанії BioNTech.

Про це повідомляє BBC.

Компанія BioNTech, яка виробляє одну з вакцин в партнерстві з Pfizer, повідомила, що під час хакерської атаки на сервер EMA документи, які стосувалися їхньої вакцини, були незаконно доступні. ЕМА запевнила компанію BioNTech, що кібератака не вплине на графік розгляду документів для сертифікації.

EMA не надало ніяких подробиць про природу кібератаки, крім того, що було розпочато розслідування. Представник агентства сказав, що воно "працює", як і раніше.

Читайте також

Нагадаємо, що вчора, 9 грудня, у Нідерландах на Європейське медичне агентство, яке досліджує вакцини від коронавірусу, напали хакери. Наразі проводиться розслідування, яке було оперативно розпочато разом із правоохоронцями.

Схвалення вакцини агентством EMA необхідне для початку програми вакцинації. Це дозволить застосовувати препарати на ринку країн Євросоюзу. Якщо ж процес піде не так, як очікувалося, вакцинація в Нідерландах та ЄС може розпочатися пізніше бажаного січня.

1