Хакери "полюють" на інформацію щодо доставки вакцини

Мета - викрадення облікових даних для авторизації в додатках
Хакери "полюють" на інформацію щодо доставки вакцини
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
4 Грудня 2020, 09:30
читать на русском
Один із найбільших світових виробників усіх видів комп'ютерів і програмного забезпечення (ІВМ) виявив, що кіберзлочинці збирають інформацію щодо ланцюжка постачання вакцин проти COVID-19.

Про це повідомляє Reuters.

Її фахівці виявили "глобальну фішинг-кампанію", націлену на організацію зі зберігання і транспортування вакцин проти COVID-19, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Окрім того, підрозділ кібербезпеки IBM заявив про виявлення групи хакерів, які працюють над збором інформації про різні аспекти "холодового ланцюга" - технології безперервного дотримання оптимальної низької температури при зберіганні та транспортуванні біологічних препаратів, зокрема вакцин, від підприємства-виробника до споживача.

Зловмисники розсилають своїм жертвам фішингові електронні листи, нібито, від імені китайської компанії Haier Biomedical, що є постачальником холодових ланцюгів. Метою кіберзлочинців є викрадення облікових даних для авторизації в електронній пошті та інших додатках.

Нагадаємо, що північнокорейські хакери атакували комп'ютерні системи компанії AstraZeneca - британського розробника вакцини від коронавірусу.

Хакери видали себе за рекрутерів на мережевому сайті LinkedIn. Вони звернулися до персоналу AstraZeneca нібито з пропозиціями про роботу і відправили документи з описом посадових обов'язків. Як виявилося, в документах був шкідливий код, який мав надати доступ до комп'ютерів жертв атаки.

1