Громадянам росії можуть заборонити в'їзд до України на 50 років

Петиція на сайті президента набрала понад 25 тисяч голосів
Громадянам росії можуть заборонити в'їзд до України на 50 років
Подорож Фото автора Gustavo Fring з Pexels
8 Серпня 2022, 09:30
читать на русском

Українці підтримали петицію щодо заборони громадянам російської федерації в'їзду на територію України протягом наступних 50 років.

Відповідна петиція №22/138774-еп набрала понад 25 тисяч голосів, а це значить, що тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Авто ініціативи Андрій Дмитрович Кузьмін зазначив:

Україна вже 8 років потерпає від війни, яку розв'язала росія на території нашої країни. На жаль, за ці 8 років влада не спромоглася захистити Україну від диверсантів, агентури та коригувальників, які увесь цей час прибували в Україну через безвізовий режим з росією. Ми поплатилися за це тисячами життів. Задля безпеки кожного українця зараз і у майбутньому, ми пропонуємо повністю закрити в'їзд в Україну усім росіянам на наступні 50 років.

Також у петиції пропонують заборонити видавати посвідки на проживання росіянам окрім тих, хто воював на боці України у російсько-українській війні.

Нагадаємо, 11 лютого 2022 року на сайті президента України була зареєстрована петиція № 22/134744-еп "Створити візовий режим для громадян російської федерації". Її автором став Мазура Микита Вікторович.

Раніше громадський активіст Сергій Стерненко зареєстрував петицію про заборону в'їзду росіянам на територію України. Експерти розходилися в думці, чи виправданим буде це рішення.

25 травня президент Зеленський підтримав петицію про візовий режим для громадян росії. Він зазначив, що питання, порушене у петиції, є важливим і нагальним, і що необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян рф на територію України він підтримує.

17 червня Зеленський оголосив про введення візового режиму з рф з 1 липня.

Читайте також наш матеріал: Візи для росіян: чому лише зараз та як це працює на практиці 

1