Грози та сніг - синоптики попередили про погіршення погоди

Негода вируватиме до кінця тижня
Грози та сніг - синоптики попередили про погіршення погоди
Дощ (фото: Pexels)
13 Квітня 2021, 08:06
читать на русском

Поточний тиждень в Україні буде під впливом нового циклону, який принесе опади та навіть сніг.

Як повідомляє Укргідрометцентр, південний циклон з іменем Xander практично до кінця поточного тижня розташовуватиметься над Україною, спричинюючи вологу погоду. Уже з 14 квітня у західних областях очікується значне похолодання.

Сьогодні, 13 квітня, у більшості областей денна температура повітря сягатиме до 15-20 градусів.

14-15 квітня у західних областях очікуються дощ та мокрий сніг, в Карпатах місцями значні опади. Температура повітря вночі та вдень 1-8° тепла, в Карпатах від 4° морозу до 3° тепла. На решті території країни 14 квітня без істотних опадів, 15 квітня, крім сходу, пройдуть дощі. Температура вночі 4-9°, вдень 10-16°.

До кінця тижня, зокрема 16-17 квітня ще утримається волога погода – практично по всій території країни пройдуть короткочасні дощі, можливі окремі грози, в Карпатах і місцями на Прикарпатті дощ з мокрим снігом. Температура вночі 3-9°, в західних областях 1-6° тепла; вдень 9-15°, 16 квітня у східних областях 13-19°.

Читайте також

За прогнозом синоптиці Наталки Діденко, до західної частини України суне серйозне похолодання, можливий мокрий сніг.

На іншій території країни прогнозують дощі. 13-го квітня вони ймовірні на Півночі, в Центрі та на Півдні.

Із заходу Європи до наших західних областей почне по-крокодилячому підповзати мокрий сніг. Але це вже швидше пізно ввечері або 14 квітня, - розповіла вона.

У Києві буде хмарно, можливі опади. Температура повітря у вівторок коливатиметься в межах +12+14 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали, що цього тижня в Україні очікуються дощі і поступове похолодання до +11°, лише на вихідних температура трохи підвищиться - до +12°...+15°.

1