Грудень в Україні розпочнеться дощами і снігопадами - Укргідрометцентр

По всій території України очікується зростання температури повітря до 7-13 градусів тепла
Грудень в Україні розпочнеться дощами і снігопадами - Укргідрометцентр
Снігопад, зима, Київ (фото: УНІАН)
1 Грудня 2023, 08:39
читать на русском

1 грудня в Україні невеликий сніг та мокрий сніг з переходом у більшості областей в дощ, вночі та вранці місцями ожеледь; вдень на Лівобережжі помірні дощі; в Карпатах та на Закарпатті протягом доби значні опади.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

На дорогах країни, крім півдня та сходу, місцями ожеледиця; температура вночі 0-5° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла, у центральних, східних областях та на Закарпатті 2-7° тепла, у південній частині 8-13° тепла".

2-3 грудня часом дощ, на півночі та північному заході переважно сніг, у західних областях значні опади, місцями  налипання мокрого снігу, ожеледь.

3 грудня у південній частині країни, в центральних та східних областях без істотних опадів; температура у північних та західних областях вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 4° тепла, у центральних та Харківській областях вночі та вдень 0-7° тепла; на півдні та південному сході країни вночі 4-9° тепла, вдень 9-15°.

Нагадаємо, середня місячна температура в грудні 2023 року прогнозується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Це на 1-1,5 градуса вище за норму.

1