Грузія переживає пік другої хвилі поширення коронавірусу

У країні кожного дня 3-4 тисячі нових випадків захворювання на COVID-19
Грузія переживає пік другої хвилі поширення коронавірусу
Коронавірус, люди (фото: Anadolu News)
30 Листопада 2020, 19:14
читать на русском

Грузія увійшла в пік другої хвилі поширення коронавірусу в країні.

Про це заявив глава Національного центру з контролю захворювань і громадського здоров'я Аміран Гамкрелідзе на брифінгу у понеділок, 30 листопада, передають Новости-Грузия.

У Грузії кожного дня 3-4 тисячі нових випадків захворювання на COVID-19.

Те, що сьогодні у нас тільки 3 216 випадків, означає, що за час вихідних тестів було зроблено менше звичайного,

Ми думаємо, що кількість випадків може ще трохи вирости, але ми повинні залишитися приблизно в таких рамках, - зазначив епідеміолог.

За його словами, тривалість піку залежить від декількох факторів, зокрема від того, наскільки будуть дотримані встановлені обмеження.

Гамкрелідзе оцінив ситуацію у Грузії як "складну, але керовану". Він наголосив, що показник смертності хворих поза стаціонаром залишається одним з найнижчих у світі.

Читайте також

Що стосується вакцини від коронавірусу, то епідеміолог сподівається, що вона буде доступна в березні-квітні.

За останню добу в країні виявили 4 780 нових випадків зараження. Перший випадок коронавірусу зафіксували в Грузії 26 лютого. З того часу вірус виявили всього у понад 123 тисяч осіб, видужали понад 102 тисячі, померли понад тисячу пацієнтів.

Нагадаємо, що у світі станом на 30 листопада вже зафіксовано понад 63 млн випадків зараження коронавірусом, одужали понад 43,5 млн людей.

Україна у списку посіла 17 місце у загальній статистиці із 722 тис. 679 хворими.

Найбільше число тих, що заразилися по світу спостерігається в США (13 233 022). Також в список країн з найбільшою кількістю тих, що заразилися входять Індія (9,35 мільйона), Бразилія (6,23 мільйона), Франція (2,26 мільйона) і Росія з 2,22 мільйона випадків. Україна у цьому рейтингу також посідає 17 місце із 742 105 хворими.