Гугл-карти направлятимуть водіїв на екологічно чисті маршрути

Функція почне працювати в США в кінці року, в інших країнах - пізніше
Гугл-карти направлятимуть водіїв на екологічно чисті маршрути
Авто на дорозі (Фото: picabu)
2 Квітня 2021, 01:00
читать на русском

Гугл-карти почнуть складати маршрути, їдучи якими, водій залишить найменший вуглецевий слід. Для цього система аналізуватиме трафік, викиди автомобілів і нахили доріг.

Про це пише BBC.

Екологічно чистий маршрут пропонуватимуть за замовчуванням, цю опцію можна відключити. Якщо альтернативні маршрути будуть набагато швидшими, система дасть водієві можливість порівняти рівень передбачуваного забруднення і вибрати відповідний варіант.

Приблизно для половини маршрутів ми можемо знайти екологічніший варіант з мінімальними тимчасовими витратами або зовсім без них, - заявив директор по продуктах Google Рассел Дикер.

Ще одна екоініціатива Google - попередження водіїв про перетин зон з низьким рівнем викидів. У них обмежується використання автомобілів, що забруднюють навколишнє середовище - наприклад, дизельних. Такі зони є в Великій Британії, Іспанії, Німеччини, Франції та Нідерландах. Функція почне працювати в червні.

Нагадаємо, компанія Google виплатить своїм працівникам жінкам-інженерам та азіатам 2,6 млн доларів через дискримінацію щодо їхньої оплати праці.

1