Гуляв по барах, їздив на дорогому авто та запросив дівчину-росіянку: NYT розповіло, як вбивці знайшли в Іспанії льотчика Кузьмінова

У серпні 2023 року Кузьмінов перегнав в Україну з Росії гелікоптер Мі-8.
Гуляв по барах, їздив на дорогому авто та запросив дівчину-росіянку: NYT розповіло, як вбивці знайшли в Іспанії льотчика Кузьмінова
Максим Кузьмінов
2 Квітня 2024, 10:27
читать на русском

Російський пілот Максим Кузьмінов відвідував популярні серед російської та української клієнтури бари в Іспанії, де витрачав кошти, що отримав за передачу гелікоптера Мі-8 Україні. Також він запросив до себе колишню дівчину, яка проживає у державі-агресорі Росії. Саме це могло стати причиною його розкриття та вбивства.

Про це з посиланням на місцевих чиновників повідомляє The New York Times у понеділок, 1 квітня.

Вбивці не просто вистрілили в нього шість разів у гаражі на півдні Іспанії, вони наїхали на його тіло своїм автомобілем для демонстрації, пише NYT. Видання пише, що в Іспанії Кузьмінов вів "нескромне життя" та міг видати себе своєю поведінкою.

"Він відвідував бари, популярні серед російської та української клієнтури, витрачаючи гроші, отримані від української держави. Він їздив по Вільяхойосі на чорному Mercedes S-Class", - йдеться в матеріалі.

Ще достеменно не встановлено, як вбивці вийшли на його слід. Проте двоє високопоставлених українських чиновників сказали, що Кузьмінов зв’язався зі своєю колишньою дівчиною, яка все ще перебувала в Росії, і запросив її приїхати до нього в Іспанію. На думку джерела, це була серйозна помилка колишнього російського пілота, який хотів сховатися від можливих переслідувачів та вбивць з РФ.

Нагадаємо, 23 серпня 2023 року у мережі з'явилася інформація про те, що на території України сів російський гелікоптер Мі-8.

Згодом стало відомо, що українська розвідка провела унікальну спецоперацію, в ході якої завербувала російського пілота Максима Кузьмінова.

Він перегнав гелікоптер Мі-8 з Курської області до Харківської. Двох членів екіпажу, які перебували у вертольоті разом з Кузьміновим, ліквідували.

Викрадений гелікоптер передали українським захисникам.

19 лютого 2024 року Кузьмінова розстріляли в Іспанії. Його тіло знайшли у підземному паркінгу в громаді Вільяхойоса.

За даними NYT, вбивць Кузьмінова було двоє. На місці злочину вони залишили гільзи від 9-міліметрових патронів до пістолета "Макарова". Ці гільзи, на думку NYT, є важливим доказом, оскільки такі патрони зазвичай використовують в країнах "колишнього комуністичного блоку".

Автомобіль, яким вбивці декілька разів переїхали тіло Кузьмінова, знайшли за кілька кілометрів від місця події. Машину спалили, застосувавши спеціальні засоби.

Фахівцям знадобився тиждень, щоб ідентифікувати марку та модель автомобіля та встановити, що його викрали за два дні до вбивства в місті Мурсія, яке знаходиться приблизно в годині їзди від місця злочину.